Zračna luka Franjo Tuđman, ilustracija
Zračna luka Franjo Tuđman, ilustracija Foto: Marin Tironi/Pixsell

Početak srpnja bilježi povratak letova za Hrvatsku brojnih aviokompanija pa su tako francuskim turistima ponovno omogućeni dolasci avionom u našu zemlju, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.


Croatia Airlines od 3. srpnja najavljuje letove petkom i nedjeljom iz Pariza za Zagreb, od 11. srpnja Split će ponovno biti povezan s Parizom, a uvodi se i let subotom iz Lyona. Air France je najavio povratak letova iz Pariza za Zagreb te iz Pariza za Dubrovnik od 4. srpnja.

Francuska nacionalna zračna kompanija najavljuje i povratak leta iz Pariza za Split od 13. srpnja. Zračna kompanija Transavia najavila je povratak letova za Hrvatsku u srpnju, i to s polascima iz Pariza za Split i Dubrovnik, ali i iz Nantesa za Dubrovnik. Easy Jet u srpnju najavljuje povratak letova iz Pariza za Split i Dubrovnik.

"Sigurnost destinacije, poduzete epidemiološke mjere, dostupnost informacija o ulasku u zemlju postaju ključni kriterij odabira odmorišne destinacije, zbog čega na tržištu Francuske trenutačno vlada veliki interes za Hrvatskom", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Trenuačtno se bilježi trend porasta rezervacija za Hrvatsku kod brojnih francuskih turoperatora poput Fram/Promovacance, Travel Europe, Top of Travel, Ovoyages i Voyamar.

"Ako se nastavi dobra epidemiološka slika u Hrvatskoj, očekuje se daljnji rast s ovog tržišta, posebno od kolovoza, kada Francuzi u najvećem broju koriste godišnje odmore, ali i tijekom rujna i listopada, za kada su pojedine aviokompanije već najavile produljene polaske prema jadranskim destinacijama, prije svega prema Splitu i Dubrovniku, tradicionalno najposjećenijim hrvatskim destinacijama za francuske goste, ali i prema Zagrebu", izjavila je Danijela Mihalić Đurica.