Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici protupožarne eskadrile bit će novčano nagrađeni, doznajemo neslužbeno.


Piloti zračnih protupožarnih snaga za svoj angažman na požarištima ove požarne sezone dobit će nagradu u iznosu od 5.000 kuna, na prijedlog ministra obrane Damira Krstičevića, doznajemo neslužbeno.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar se s plamenika štednjaka proširio na kuhinju: U stanu nađeno tijelo 87-godišnje žene Neboder za stanovanje Hrvatskog vojnog veleučilišta u Zagrebu - 1 Zid šutnje oko novog vojnog nebodera u Zagrebu, arhitektonskog čuda koje i godinu dana od svečanog otvorenja - zjapi prazno

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama iz MORH-a od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 264 požara (90 u Šibensko-kninskoj, 83 Splitsko-dalmatinskoj, 73 u Zadarskoj,12 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2260 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 66 500 tona vode te je prevezeno 276 vatrogasca i pripadnika OS RH te 38 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.