Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kola su u mogućnosti odraditi prijenos u HD rezoluciji s 20 kamera te istovremeno snimati više od dvadeset različitih video signala.


Sustavnim ulaganjem u tehnologiju, Nova TV potvrđuje da slijedi svjetske trendove te čvrsto drži poziciju lidera na domaćem tržištu.

Vezani članci Indira Levak, Nives Celzijus, Goran Navojec, Maja Šuput, Frano Ridjan Prepoznajete li ih? Članovi žirija i voditelji okusili čari transformacija showa "Tvoje lice zvuči poznato" Marko Grubnić Marko Grubnić otkrio nam je koja je zadnja poruka koju je poslao i kome: "Vidite kako sam ja iskren"

Uz najsuvremeniju televizijsku opremu koja obogaćuje iskustvo gledanja, Nova TV može se pohvaliti i novim, najvećim reportažnim kolima u regiji koja sa svojom dužinom od 14 metara i dvije bočne ekstenzije čine ukupnu iskoristivu površinu od cca 52 metra četvornih, u kojoj su predviđena 24 radna mjesta.

Kola su u mogućnosti odraditi prijenos u HD rezoluciji s 20 kamera te istovremeno snimati više od dvadeset različitih video signala te reproducirati njih desetak, a prvu produkciju Nova TV s novim kolima odradila je 2. srpnja kada je producirala koncertni spektakl 2 Cellosa na zagrebačkom Tomislavcu.

U kola je ugrađeno potpuno novo audio miješalo proizvođača SSL, model System T, koji svijet obrade audio zapisa vodi u jednom potpuno novom pravcu i majstoru tona pruža do sada nepojmljive mogućnosti.

Usput ovo je prvo isporučeno audio miješalo ovog modela u svijetu, a nakon Nove TV isporuku dva identična miješala očekuje i YouTube za svoje studije koji su u izgradnji.

Osim inovativnog tonskog dijela u kola je ugrađena u velika količina opreme ostalih svjetskih proizvođača kao što su Belden, Snell&Wilcox, Riedel, Dolby, HP, Grass Valley i ostali, a za njihovo povezivanje u jednu funkcionalnu produkcijsku cjelinu utrošeno je više od 15km kabla.

Najsofisticiranija tehnologija koristi se u svakodnevnoj produkciji sadržaja, što Novoj TV omogućava fleksibilnost i brzu reakciju na bilo koji događaj.

Upravo je zato Nova TV lider na tržištu koja, sustavnim ulaganjem u svoju tehnologiju, gledateljima program donosi pomoću najmodernije tehnologije koja osigurava dodatan doživljaj i najkvalitetnije emitiranje.