Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr)
Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr)

Nakon što je istraga protiv njega postala i pravomoćna, Ivica Todorić oglasio se putem svojeg bloga i drugi dan zaredom.


U novoj objavi na svojem blogu Ivica Todorić ponovno proziva povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka te premijera Andreja Plenkovića. Pažnju je opet skrenuo na tvrtku Madison Pacific Ltd. i postavio pitanje, što se skriva u njihovu sjedištu u Hong Kongu i u čiju korist je napravljen roll-up kredit?

Todorićevu objavu na blogu prenosimo u cijelosti:

"U svojoj kaznenoj prijavi, koju sam podnio 27.10.2017., ukazao sam na nezakonitosti u vezi zaključivanja Ugovora o roll-up kreditu, zajedno s Ugovorom o zasnivanju založnog prava. Postoje ozbiljne sumnje u počinjenje čitavog niza kaznenih djela od strane Ante Ramljaka i drugih!

Naime, javnosti je već neko vrijeme poznato da je tzv. roll up kredit, koji je Agrokor zaključio s nekim odabranim vjerovnicima, osiguran zalogom na imovini društava Belje, Ledo, Jamnica i PIK Vrbovec, u korist društva Madison Pacific Trust Ltd. iz Hong Konga.

Postavlja se pitanje, stoga, zašto navedeni Ugovor o zasnivanju založnog prava nije dostupan javnosti?

Ante Ramljak, kao povjerenik Vlade RH, ima obvezu javno objaviti sve ugovore koje zaključuje u ime Agrokora. Zato ovim putem pozivam i premijera Plenkovića da navedeni ugovor pokaže hrvatskoj javnosti!

Osim toga, postavlja se i pitanje zašto založno pravo nije zasnovano u korist nekoga od vjerovnika, već u korist Madison Pacific Ltd., trusta sa sjedištem u Hong Kongu? Kako premijer Plenković tako uporno i precizno brani roll up ugovor, to govori o činjenici koja ukazuje kako je od samoga početka upoznat s tim kriminalom. S kojom osobom je Plenković razgovarao o roll up ugovoru?"

Podsjetimo, u pionedjeljak je potvrđeno kako je istraga za aferu Agrokor protiv Ivice Todorića i ostalih postala pravomoćna.