Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni park Krka

Prvak u povlačenju novca iz EU fondova: Najveća rekreacijska zona u našem biseru prirode

Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
U dosad manje posjećenom dijelu Nacionalnog parka Krka otvorena je nova staza, koja je dio projekta uređenja najveće rekreacijske zone u Hrvatskoj.

Rekreacijska zona u Nacionalnom parku Krka proširena je za 3 kilometra nove staze od Goriša do vrela Torak. Prvi su njome protrčali nogometaši NK Šibenik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Značajne investicije Europska komisija odabrala tri važna projekta koja će financirati u Hrvatskoj Šibenik - 4 Pametno korištenje EU fondova Novo ruho bisera Jadrana: "Nijedan grad u Hrvatskoj nije napravio toliku pozitivnu transformaciju"

"Rekao bih da ovako nešto samo ima u Hrvatskoj, a ova staza je nama još jedna mogućnost više za trening", govori trener NK Šibenik, Borimir Perković.

Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Nacionalni park Krka je među hrvatskim parkovima, prvak u povlačenju novca iz Europskih fondova. Tako je 66 milijuna kuna već stiglo za uređenje gornjeg toka rijeke, a nedavno je odobren i drugi projekt.

"Riječ je o projektu ulaza Lozovac, odnosno, centra za upravljanje i posjećivanje Nacionalnog parka Krka, gdje također očekujemo financiranje vrijednosti od 70 milijuna kuna", govori ravnatelj NP Krka, Krešimir Šakić.

Sve bi to moglo dobro doći za razvoj turizma. U okolici Nacionalnog parka nalazi se oko seoskih domaćinstava. Svi si oni zadovoljni napretkom i ulaganjem u park.

Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Ulaznica na Krku, sada tijekom zime stoji 30 kuna, za razliku od ljeta kada će porasti do 200 kuna. Usprkos cijenama, turista je ovdje sve više i više pa je ovo prvi hrvatski nacionalni park koji je ograničio broj posjetitelja na maksimum od 10 tisuća, koliko ih ovdje može biti u jednom trenutku.

I uz ograničenja, posjetitelja je lani bilo kao nikad dosad. Slapove Krke vidjelo ih je milijun i 300 tisuća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene