U dosad manje posjećenom dijelu Nacionalnog parka Krka otvorena je nova staza, koja je dio projekta uređenja najveće rekreacijske zone u Hrvatskoj.

Galerija


Rekreacijska zona u Nacionalnom parku Krka proširena je za 3 kilometra nove staze od Goriša do vrela Torak. Prvi su njome protrčali nogometaši NK Šibenik.

Vezani članci Josip Aladrović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Potpisan ugovor eHMZO od 166 milijuna kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda Napredak Ludbrega (Foto: Dnevnik.hr) Kako je gradić od samo 8000 stanovnika postao apsolutni hrvatski rekorder i uzeo Europskoj uniji više od 100 milijuna kuna

"Rekao bih da ovako nešto samo ima u Hrvatskoj, a ova staza je nama još jedna mogućnost više za trening", govori trener NK Šibenik, Borimir Perković.

Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Nacionalni park Krka je među hrvatskim parkovima, prvak u povlačenju novca iz Europskih fondova. Tako je 66 milijuna kuna već stiglo za uređenje gornjeg toka rijeke, a nedavno je odobren i drugi projekt.

"Riječ je o projektu ulaza Lozovac, odnosno, centra za upravljanje i posjećivanje Nacionalnog parka Krka, gdje također očekujemo financiranje vrijednosti od 70 milijuna kuna", govori ravnatelj NP Krka, Krešimir Šakić.

Sve bi to moglo dobro doći za razvoj turizma. U okolici Nacionalnog parka nalazi se oko seoskih domaćinstava. Svi si oni zadovoljni napretkom i ulaganjem u park.

Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nova staza u NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Ulaznica na Krku, sada tijekom zime stoji 30 kuna, za razliku od ljeta kada će porasti do 200 kuna. Usprkos cijenama, turista je ovdje sve više i više pa je ovo prvi hrvatski nacionalni park koji je ograničio broj posjetitelja na maksimum od 10 tisuća, koliko ih ovdje može biti u jednom trenutku.

I uz ograničenja, posjetitelja je lani bilo kao nikad dosad. Slapove Krke vidjelo ih je milijun i 300 tisuća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr