Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novom poreznom politikom mijenja se odnos prema ugostiteljskim objektima, odnosno prema svim malim obrtima koji ne prijavljuju cijeli iznos dnevnog prometa.


Prema sadašnjim podacima, svaki treći kafić, restoran ili trgovina prijavljuje samo stotinjak kuna zarade na dan. U Poreznoj upravi svjesni su da to nije realno. Stoga se od 1. srpnja uvode fiskalne blagajne gdje će se sve evidentirati i u poreznoj upravi.

>> Porezna uprava ima pune ruke posla: Evo kako se utajivao porez!

Vezani članci Dražen Oreščanin Ugostitelje razljutila Plenkovićeva najava: ''Jedna vrlo opasna izjava jer zadire u osnovna ljudska prava. Ljudi se pitaju ok, tko se treba cijepiti?'' Novčanice Povrat poreza nije stigao svima, radnici nekih tvrtki će još dugo čekati: "Računao sam na taj novac"

'Nama je jasno u poreznoj upravi, a isto tako i vjerujem građanima da se sa takvim prometom ne mogu isplaćivati plaće radnicima, ne mogu se uplaćivati porezni doprinosi i da na taj način takvi poduzetnici ustvari ne mogu opstati', rekla je Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica porezne uprave.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.