Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova lezbijska i gay udruga Drugi korak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova lezbijska i gay udruga Drugi korak, nastala nakon nedavnog raskola u udruzi Iskorak, želi pridonijeti potpunoj društvenoj integraciji seksualnih i rodnih manjina u hrvatsko društvo.

Zalažemo se za dekonstrukciju patrijahata i rodnih stereotipa, ali to ne želimo činiti negiranjem i omalovažavanjem tradicije, te povredom vjerskih i drugih osjećaja, poručio je predsjednik udruge Dorino Manzin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UOČI NOVE ODLUKE Mali distributeri goriva zavapili prema Vladi: ''Ugroženo nam je poslovanje i 1000 radnih mjesta" Slika nije dostupna NOVAC U RUKAMA Vodio udrugu pa iz nje izvukao više od 170 tisuća kuna: Kupovao namještaj, obuću, odjeću...

Udruga je predstavila svoj prvi projekt - Gay u obitelji, Portal za podršku obiteljima pripadnika seksualnih i rodnih manjina na adresi www.gay-u-obitelji.com

Cilj tog portala je, po Manzinovim riječima, pružanje informacija, podrške i razumijevanja obiteljima u kojima je neki član homoseksualnog ili biseksualnog usmjerenja, odnosno transrodnog identiteta.

Prema dosadašnjem iskustvu članova udruge, roditelji homoseksualne djece prolaze kroz nekoliko faza: prva je šok i nevjerica, zatim osjećaj povrijeđenosti i samooptuživanja, a potom slijedi prekretnica. 

U toj fazi roditelji ili prihvaćaju ili se sve više udaljuju od svog
djeteta. Na kraju ipak dolazi do potpunog prihvaćanja djetetove različitosti, a neki se roditelji angažiraju kako bi promijenili stav okoline.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene