Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putuju kroz cijelu godinu

Hit destinacija u Japanu - Plitvička jezera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko želi zdravo provesti nekoliko dana odmora, među najboljim odredištima su Plitvice koje svake godine privuku i milijun turista.

Nacionalni park sjajno radi i ljeti i zimi, kao i prvih dana nove godine kada uglavnom dolaze domaći gosti.  No, Plitvice sve više posjećuju turisti s Dalekog istoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Plitvicama 10 posto više turista nego lani Slika nije dostupna Tragedija na Plitvicama: Poginuo bračni par iz Njemačke

>> Plitvice u ovoj godini posjetilo pola milijuna turista

'Imamo dosta japanskih grupa koje putuju 12 mjeseci u godini', kazala je Helena Petrović, turistički vodič kroz nacionalni park.
I Jerko Bičanić, zapovjednik turističkog broda koji radi već 30 godina kaže da je svake godine sve više Japanaca.  'Nadam se jednog dana da ćemo prijeći milijun posjetilaca godišnje', ističe.

A s obzirom na vremenske prilike i ugodnih 10 stupnjeva u siječnju na Plitvicama, taj rezultat nije neostvariv već možda i ove godine.

Prošle godine Plitvice su imale 981 tisuću posjetitelja koji su donijeli čak 50 milijuna kuna dobiti u prvih devet mjeseci 2010. koji će biti uloženi u zaštitu prirode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene