Na hrvatskim cestama od danas je novih 26 policijskih presretača. Ali nije tu kraj nove kupnje hrvatske policije, tu su novi motocikli i kombi vozila.

Galerija


Uz brojna vozila koja stižu, tu su i kamere za nadzor brzine. Evo koliko će ih dobiti pojedine policijske uprave po županijama: 

PU zadarska - 12

PU splitsko-dalmatinska - 5

PU dubrovačko-neretvanska - 8

PU šibensko-kninska - 12

PU virovitičko-podravska - 10

PU koprivničko-križevačka- 11

PU varaždinska - 2

Kontrola brzine u prometu (Foto: Arhiva/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Nova policijska ergela (Foto: Dnevnik.hr) - 5

Vezani članci U prometnoj nesreći kod Šibenika sudjelovala četiri automobila (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 3 Policija otkrila detalje prometne nesreće u Šibeniku: U sudaru četiri automobila teško ozlijeđeno dijete Očevid na vozilu hitne pomoći (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Buknuo još jedan požar u Zagrebu: Na meti vozilo hitne pomoći

Tu je i nova ergela za lov prebrzih vozača. Na prometnice je stiglo 26 novih presretača, zavidnih performansi. Brzina i dalje ostaje jedan od glavnih razloga poginulih na prometnicama. Novi presretači, upravo bi i tu sliku trebali popraviti.

"Puno će napraviti u preventivne svrhe, jer svi skupa znamo kada vozači osjete da ih se nadzire da su policijski službenici na cestama, onda je njihovo ponašanje puno, puno bolje, odnosno u tim situacijama oni itekako poštuju prometne propise", kaže Josip mataija iz ravnateljstva policije.

Opremila se policija i novim motociklima. Stari su itekako odradili svoj posao, uglavnom u ljetnim mjesecima.

Sve ovo trebalo bi spriječiti broj smrtno stradalih. Samo u vikendu iza nas prometnica je odnijela šest ljudskih života.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr