Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirali promet

Blokada Varšavske: Policija privela 20-tak prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak prosvjednika blokiralo je prilaz gradilištu u Varšavskoj,

Prosvjednici su onemogućili istodobno i pristup jednom kamionu izlaz s gradilišta. 'Oko 12.35 sati prosvjednici su ometali promet Gundulićevom ulicom na način da su sjeli na cestu i odbili se, nakon upozorenja, maknuti. Policija je privela 20.-tak osoba u policijsku postaju Centar ', potvrđeno je iz glasnogovorništva zagrebačke policije. Dodano je kako je promet kroz Gundulićevu ulicu normaliziran. 

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Najavili masovne prosvjede na jesen

Među uhićenima je i Tomislav Tomašević iz udruge Zelena akcija koji je novinarima prije toga izjavio da neće odustati od prosvjeda. Ustvrdio je da im nije jasno zašto se ubrzano radi na rampi posebno ako se zna da se to ne može povezati s gradnjom Hoto grupe koja nema dozvolu za Varšavsku 6, jer je grad Zagreb investitor. Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad, kojeg policija nije privela, je rekao novinarima kako će aktivisti s masovnim prosvjedima nastaviti na jesen, ali da će tijekom čitavog ljeta djelovati nepredvidivo.

Nema zastoja prosvjeda dok se ne zaustave radovi u Varšavskoj. Dodao je, da ukoliko se ne zaustave radovi i kopanje rupe da će pozvati građane da zakopaju tu rupu.Policija je nakratko blokirala promet Gundulićevom ulicom na križanju s Varšavskom koji je ponovno otvorila nakon što je uhitila prosvjednike. Na mjestu je ostalo još nekoliko policajaca i policijskih vozila. Prije dva tjedna policija je uhitila oko 150 aktivista nezadovoljnih gradnjom u Varšavskoj ulici jer se, prema njihovim tvrdnjama, za privatne interese devastira javni prostor. Policija je tada objasnila da je prema zakonu pružala asistenciju gradskom uredu kako bi se omogućili radovi u toj ulici. (D. ma /Hina)


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene