Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijava protiv udruge

Norina majka: 'Hvala državnim institucijama što su inspekcijski nadzor započeli u restoranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đana Atanasovska, majka Nore Šitum, jutros je u pratnji odvjetnika predala kaznenu prijavu protiv udruge Hrabro dijete. A osvrnula se i na sami proces inspekcije.

Sva dokumentacija predana je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Donijeli su dokaze, krivotvorene isprave koje, kako kažu, pokazuju nenamjensko trošenje novca za vrijeme trajanja humanitarne akcije, te sumnju na zlouporabu položaja i ovlasti u poslovanju same udruge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O trošenju donacija Majka Nore Šitum: Iz aviona vidite da tu nešto smrdi Slika nije dostupna Dan djece oboljele od malignih bolesti Nepoznati detalji akcije za Noru Foru: Tko su bili njezini 'Robin Hoodovi'?

>>Započeo inspekcijski NADZOR nad udrugom Hrabro dijete!

'Pred dragog Boga ćemo jedan dan svi, pa će onda valjda i ovakvi ljudi za svoja nedjela odgovarati. U međuvremenu, milijuni stoje na računu umjesto da pomognu drugoj djeci. Oni ih čuvaju za sebe, a nama su ruke vezane da bilo kome drugom pomognemo. Eto, još uvijek se uzdam da će se ovo sve rasplesti i da će se istina doznati, rekla je Norina majka Đana Atanasovska.

Komentirala je i početak nadzora koje institucije provode nad Udrugom.

'Ja bi samo iskoristila priliku da zahvalim državnim institucijama što su jučer započeli službeni nadzor zajedno s gospođom Žužić u restoranu u Novoj Gradišci. Pretpostavljam da se uz čašu vina lakše dogovoriti o nekim stvarima', rekla je Atanasovska aludirajući na činjenicu da su nadležne službe s predsjednicom Udruge razgovarali u obližnjem restoranu.

Odvjetnik je uručio i isprave, među njima i isplatnicu na 12 tisuća kuna - koja, kako kaže, pokazuje nenamjensko trošenje novca za vrijeme trajanja humanitarne akcije, te sumnju na zlouporabu položaja i ovlasti.

'Ta opravdana ili osnovana sumnja je usmjerena prema odgovornoj osobi u Udruzi, a ovo u odnosu na krivotvorenu ispravu se odnosi na osobu koja se legitimirala kao blagajnik', pojasnio je odvjetnik Dean Španović.

>>Predsjednica udruge Hrabro dijete: Prijetili su meni i mojoj obitelji

Kako se ovakve situacije ne bi događale u budućnosti, Ministarstvo socijalne politike i mladih planira mijenjati zakon.

'Smatramo da je sporna odredba kada se novci skupe, a dijete umre, novci se naslijeđuju od strane pojedinaca. Vidjet ćemo možemo li napraviti da ti novci odu u neki poseban fond', rekla je ministrica Milanka Opačić.

Jer nakon svađe oko novca između obitelji i udruge koja je prikupljala novac za malu Noru - bačeno je negativno svjetlo na sve humanitarne akcije. Sve bi se trebalo raspetljati do kraja tjedna kada bi trebalo stići ključno izvješće - Ministarstva financija. Tada će se doznati na čijem računu i koliko ima novca od humanitarne akcije za preminulu djevojčicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene