Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Norčevi prijatelji agresivno otjerali novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
- Ovo je privatna ulica, hoćemo to riješiti milom ili silom?, priprijetio je našem snimatelju jedan od muškaraca koji su se okupili kod kuće Mirka Norca kako bi zaštitili njegovo pravo na privatnost.

Na agresivno iznesen zahtjev, iako je snimao s javne površine, naš je snimatelj prekinuo snimanje i ugasio kameru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja"

General Hrvatske vojske Mirko Norac, osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnih zločina u Gospiću 1991., pušten je iz zatvora u Glini na vikend.

Ovo je prvi put nakon šest godina provedenih u zatvoru zbog ratnog zločina u Gospiću da je Mirko Norac stigao je u roditeljski dom u Otok kod Sinja. 

Norac je pušten na vikend kako bi tri dana proveo u krugu obitelji, a u Otoku su ga sinoć dočekali brojni prijatelji i mještani. Informacija o Norčevom dolasku bila je čuvana u najstrožoj tajnosti. Danas pred njegovom kućom dežura obitelj, prijatelji, suborci nastojeći zaštititi generalovo pravo na privatnost. 
 
Kako doznaje Jutarnji list, iz Gline u Sinj su ga dovezli alkari i to alkarski vojvoda Ivan Čikara i prijatelj fra Božo Norac Kljajo. 

- Nakon pola odslužene kazne Mirko Norac ima pravo na slobodni vikend, rekao je odvjetnik Željko Olujić.
 
Premda je i prije bilo govora o Norčevu izbivanju iz zatvora, pa je čak u nekim medijima objavljivano i da je viđan u kafićima u Glini i Zagrebu, to nikada nije potvrđeno.
 
Ovo je prvi put da je Norac napustio glinski zatvor, a u kući svoga oca Ante Tadije Norca osuđeni general bit će do ponedjeljka ujutro kad je obavezan javiti se u Glinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene