Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stigla nova promjena vremena: Ako izlazite ne zaboravite kišobrane, a bolje će biti samo krajem tjedna

Stiže nova promjena vremena uz jaku i obilnu kišu osobito u središnjem dijelu unutrašnjosti, Gorskom kotaru i oko Rijeke. Razvedravanje tek krajem dana.

Nova promjena s kišnim vremenom ponovno stiže. Kiša će padati danas veći dio dana, a najmanje kiše bit će na jugu Jadrana, jedino će biti dosta vjetrovito.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Na sjevernom dijelu Jadrana formirala se nova ciklona koja se tijekom prijepodneva premješta dalje na jugoistok.

Jutro će biti tmurno, sivo te u većini zemlje kišovito, a u središnjem dijelu unutrašnjosti, oko Rijeke i u Gorskom kotru kiša je obilna uz moguću grmljavinu. Na istoku pada slabija kiša, u Dalmaciji kiše pada malo, no na krajnjem jugu ne pada nimalo. Puhat će umjereni sjeverac u kopnenom dijelu, a na moru jugozapadnjak i jugo.

Poslijepodne nam ne donosi znatnije promjene te i će dalje padati kiša, samo slabija. Čak se i temperatura neće previše promijeniti u odnosu na jutarnju, porast će tek za dva, tri stupnja.

Na istoku će glavnina kiše biti u zapadnoj Slavoniji i u Podravini, a tek manja količina i u najistočnijem dijelu. Temperatura je između 13 i 15 stupnjeva.

Glavnina kiše u Istri pada u gorju u prvom dijelu dana, a poslijepodne slijedi kidanje naoblake te prema večeri razvedravanje. Bit će i osjetno svježije. Poslijepodne slijedi razvedravanje i na sjevernom Jadranu, ali ponegdje još može biti pljuskova. Zapuhat će umjerena do jaka bura, a podno Velebita bit će i olujnih udara.

Promjenjivo oblačno uz tek poneki pljusak je u sjevernoj Dalmaciji i unutrašnjosti, a južnije je uglavnom sunčano, ali i dosta vjetrovito. Puhat će umjeren, prolazno i jak sjeverozapadnjak i sjeverac, a onda navečer opet povratak na jugo.

Nakon današnjeg potopa, u četvrtak još može biti ponekog pljuska, no bez većih količina oborina. U petak će biti sunčanije i toplije, no ne zadugo jer već u subotu slijede novi pljuskovi uz umjeren jugozapadnjak.

Na Jadranu uglavnom sunčano do kraja tjedna. Na sjevernom dijelu bit će povremeno više oblaka i mogućih pljuskova najviše krajem četvrtka te ponovo u subotu. Puhat će jugo koje će prema kraju tjedna biti jako.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene