Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabava s daškom Srednjeg vijeka

Noć vitezova u Pakoštanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među inovacije u hrvatskom turizmu svakako pripadaju i ljetne manifestacije koje nudimo turistima. Recept za uspjeh je jednostavan - što izvornije, to bolje!

U Pakoštanima su se i ove godine uistinu potrudili dočarati dio srednjovjekovne povijesti. Večeras, za sam početak, turisti će uživati u prikazu noćne bitke.

Pročitajte i ovo Ilustracija visoki dužnosnici tvrde Žestoke borbe na istoku Ukrajine: Položaji obiju strana mijenjaju se i nekoliko puta dnevno Slika nije dostupna Konotop se odbio predati VIDEO Zapovjednik ruske postrojbe napustio grad s granatama visoko u zraku, Ukrajinci ga ispratili povicima: ''Sramota!''

>> Sveta Helena postala dom vitezovima, princezama i mačevaocima

Da bi bitka bila što vjerodostojnije prikazana, potrebno je puno znanja, ali i odvažnosti.Hrabri vitezovi u velikom su poslu još od ranog jutra. Prije nego su stigli u Pakoštane, posjetili su Zadar i, naravno, oduševili posjetitelje.

Bubnjevi su navijestili preokret. Od danas vitezovi preuzimaju vlast. Ali ne bez poteškoća. Viteška oprema, naime, teži 15-ak kilograma.

'Dosta je teško i odgovorno. Nalazimo se u jako delikatnim situacijama u borbi i treba se paziti', rekao je Ante, jedan od vitezova.

Njihova misija nije samo pokazivanje snage, nego i plemenitosti. 'Vitezovi vranski su zapravo udruga koja želi zapravo sačuvati kulturnu, tradicionalnu, etičku baštinu vitezova', kazao je Nenad, jedan od vitezova.

Oštra konkurencija Vitezovima vranskim stigla je iz Slovačke. No, i kod njih je jednak put do pobjede. A brojni posjetitelji nemaju straha. Zabava je zajamčena. Cilj je to i suvremenih vitezova, odličan provod s daškom srednjeg vijeka.

Vitezovi vranski sve su popularniji. Sve je više onih koji žele odjenuti ove odore i okušati se u starim vještinama. Naravno, ovo je samo početak. Manifestacija se nastavlja i tijekom iduća 2 dana, kada će se i vitezovi i posjetitelji preseliti u obližnju Vranu. I, nema sumnje, ispričati još jednu lijepu turističku priču iz Hrvatske.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene