Anto Nobilo, poznati zagrebački odvjetnik, sudjelovao je u incidentu.


On je danas ošamario 15-godišnjeg dječaka koji je s desetak svojih vršnjaka igrao nogomet na zelenom valu u Zagrebu. 'Jedva sam izbjegao udar kontejnera, a tada su i ostali mladići krenuli prema meni. Ošamario sam prvoga mladića, a tada su se ostali zaustavili. Sklonio sam kontejner i otišao' kaže Nobilo za Večernji list. List piše kako je dječak sa svojim vršnjacima, kontejnerima zagradio cestu kod Žerjavićeve te su igrali nogomet, na taj način prosvjedujući što su im gradske vlasti zatvorile igralište kod Botaničkog vrta koje su sami uredili. U jednom trenutku naišao je odvjetnik Nobilo, a u raspravi koja je uslijedila, odvjetnik je pljusnuo dječaka te otišao. Dječak je malo kasnije zajedno s ocem te vršnjacima koji su s njim igrali nogomet, došao u Prvu policijsku postaju kako bi prijavio incident. Policajci su razgovarali s njima, a nakon toga uslijedit će obrada tijekom koje će se ustanoviti ima li elemanata prekršajnog i kaznenog djela.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović i Plenković bodre Vatrene uoči odlučujuće utakmice: ''Pokažite ono najbolje što znate, dajte sve od sebe'' Gibon Kent Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom

Zagrebačka policija tek je potvrdila da se incident dogodio, no nisu željeli ulaziti u detalje ni spominjati imena aktera sukoba piše Večernji. Prvo planiraju razgovarati i sa odvjetnikom Nobilom, kako bi čuli što on ima reći. Nakon toga će odlučiti o podizanju eventualnih prekršajnih ili kazenih prijava. Mladići su i u kolovozu organizirali sličan prosvjed, kad su zaustavili promet na desetak minuta, vozači su trubili i pokazivali ljutnju, ali incidenta tada nije bilo.