Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

najveće plaće u zemlji

Nogomet nije izvor vrtoglavih zarada samo za igrače: NK Osijek popeo se na vrh ljestvice poduzetnika

NK Osijek (Foto: Dnevnik.hr)
NK Osijek (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marina Bešić Đukarić (Foto: Dnevnik.hr) Marina Bešić Đukarić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr NK Osijek (Foto: Dnevnik.hr) NK Osijek (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Stadion u Osijeku (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Najvažnija sporedna stvar na svijetu često je izvor vrtoglavih zarada, i to ne samo za nogometaše. To pokazuje i najnoviji primjer NK-a Osijek, koji se popeo na vrh ljestvice poduzetnika s najvećim plaćama u zemlji. Prema izvješću Fine za prošlu godinu, prosječna neto plaća u klubu iznosila je više od 43.000 kuna.

Bijelo-plavi su na visokom trećem mjestu Hrvatske nogometne lige, ali i Finine ljestvice poslodavaca s najvećim plaćama. Prosječna neto plaća prošle je godine po tom izvješću iznosila 43.345 kuna, i to bez igrača.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja

NK Osijek jedini je koji se iz Osijeka uspio plasirati u top 20 hrvatskih tvrtki, a po visini neto plaće ispred kluba tek su dvije tvrtke – jedna iz područja turizma i prehrane, a druga iz područja informatike.

Dodatne isplate napuhale statistike

Iz kluba poručuju da plaće jesu iznadprosječne, no ni izbliza takve kakvima se prikazuju. Statistiku su napuhale dodatne isplate koje je klub prijavio i za njih platio porez.

''Nije istina da je prosječna plaća 43.000 kuna za naših 68 djelatnika. Ona je daleko ispod toga. Ovdje je i stručni stožer, ovdje su i treneri i bivši treneri, ovdje su i njihove otpremnine, ovdje su uključene i njihove premije'', objasnio je predsjednik Uprave NK-a Osijek Ivan Meštrović.

Dobri financijski i rezultati na terenu nisu jedina promjena u NK-u Osijek. Na osječkom Pampasu niče novi stadion. Riječ je o projektu vrijednom 40 milijuna eura. To je najveća privatna investicija istočno od Zagreba. Cilj je završiti ga sljedeće godine i otvoriti europskom utakmicom, ali i nastaviti s investicijama koje su, otkad je privatiziran, klubu donijele više od 300 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene