Najvažnija sporedna stvar na svijetu često je izvor vrtoglavih zarada, i to ne samo za nogometaše. To pokazuje i najnoviji primjer NK-a Osijek, koji se popeo na vrh ljestvice poduzetnika s najvećim plaćama u zemlji. Prema izvješću Fine za prošlu godinu, prosječna neto plaća u klubu iznosila je više od 43.000 kuna.

Galerija


Bijelo-plavi su na visokom trećem mjestu Hrvatske nogometne lige, ali i Finine ljestvice poslodavaca s najvećim plaćama. Prosječna neto plaća prošle je godine po tom izvješću iznosila 43.345 kuna, i to bez igrača.

Vezani članci Tvornica natikača u Gračacu - 2 One su uzele stvari u svoje ruke i posao im je unatoč koronakrizi procvao: "Zadnja dva mjeseca nismo stali" Branimir Mihalinec na velikom prosvjedu sindikata (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati u obrazovanju promijenili ploču i prihvatili Vladin prijedlog pa izazvali raskol, Ribić žestoko po Stipiću

NK Osijek jedini je koji se iz Osijeka uspio plasirati u top 20 hrvatskih tvrtki, a po visini neto plaće ispred kluba tek su dvije tvrtke – jedna iz područja turizma i prehrane, a druga iz područja informatike.

Dodatne isplate napuhale statistike

Iz kluba poručuju da plaće jesu iznadprosječne, no ni izbliza takve kakvima se prikazuju. Statistiku su napuhale dodatne isplate koje je klub prijavio i za njih platio porez.

''Nije istina da je prosječna plaća 43.000 kuna za naših 68 djelatnika. Ona je daleko ispod toga. Ovdje je i stručni stožer, ovdje su i treneri i bivši treneri, ovdje su i njihove otpremnine, ovdje su uključene i njihove premije'', objasnio je predsjednik Uprave NK-a Osijek Ivan Meštrović.

Dobri financijski i rezultati na terenu nisu jedina promjena u NK-u Osijek. Na osječkom Pampasu niče novi stadion. Riječ je o projektu vrijednom 40 milijuna eura. To je najveća privatna investicija istočno od Zagreba. Cilj je završiti ga sljedeće godine i otvoriti europskom utakmicom, ali i nastaviti s investicijama koje su, otkad je privatiziran, klubu donijele više od 300 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr