Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao i karijera zajamčeni

Školuju se besplatno. Osigurana im je stipendija, smještaj, prehrana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti-kadeti na Hrvatskom vojnom učilištu ne smiju izostati s nastave. Po završetku studija dobit će vojno obrazovanje, sveučilišnu diplomu i vojni čim.

Siguran posao, ali i karijera u vojsci - ono je što se jamči budućim studentima-kadetima na Hrvatskom vojnom učilištu. Upravo im je ondje osigurano besplatno školovanje. Kako bi imali još bolje uvjete za rad, vojni kampus se obnavlja. Milijunsku investiciju, uvjereni su u Ministarstvu obrane, ne bi trebale ugroziti uštede u proračunu.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić i Hrvoje Krešić Otkrio i kad stižu Rafalei Ministar obrane Ivan Anušić o vojnom roku: "Bit će tri mjeseca. Oni koji završe obuku u cijelosti imat će benefite" Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo"

Izostati s nastave - ne smiju. Prva je ovo generacija studenata, koja po završetku 2 nova studija dobiva - vojno obrazovanje, sveučilišnu diplomu, ali i vojni čin.

'Dizanja ujutro, postrojavanja, trčanja, sad smo se navikli. Ovdje ćemo naučit puno toga, preko zime skijat, preko ljeta na moru ronjenje, sve…', rekao nam je Dino Pašukan, kadet 1.naraštaja Vojnog inženjerstva.

Proračun Ministarstva obrane neće se smanjivati

Život pun odricanja - izabrali su i kadeti iz regije.

'Neće biti teško, ako se potrudimo i ispunimo svoje vrijeme kako su nam oni naredili', smatra kadetkinja Nedžmina Dervišević.

Školuju se besplatno. Osigurana im je stipendija, smještaj, prehrana. Neki od studenata budući  su zapovjednici, pa se od njih ne traži samo znanje. Ne štede ih ni na - obuci.

'Tu su potrebne i vještine, zapovjednik - mi očekujemo da bude onaj koji će voditi primjerom!', kaže general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik HVU-a.

Vojska im obećava - još bolje uvjete i više sadržaja. Dio objekata je već preuređen.

'Mi hoćemo imati West point! Želimo da ti mladi ljudi, mislim i na cure i na dečke, koji dođu da imaju najbolje uvjete za život i rad!', objašnjava ministar obrane Ante Kotromanović.

Mnogo je toga u derutnom stanju, pa status prestižne američke akademije tek treba opravdati.

Neke od zgrada koje se sada obnavljaju stare su više od 40 godina. Ostvare li ovdje svoje planove - već iduće godine, mogli bi imati moderne učinioce, dvorane, sportske terene, ali i bazen.

'Niti imamo vojsku u Siriji, niti je namjeravamo slati'

Do sada su u gradnju uložili oko 22 milijuna kuna. Cijela investicija teška je pet puta više - oko 100 milijuna. Hoće li im uštede u proračunu 'pomrsiti' planove?

'Osigurali smo sredstva za nastavak, ja ne očekujem da će se proračunska sredstva obrane dirati', kaže Kotromanović.

U sljedeće 3 godine ovuda bi moglo proći više od 400 mladih kadeta.

'Sigurno će netko od ovih časnika biti načelnik glavnog stožera, samo koji, morat će se dokazati jako puno', kaže general zbora Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera OS RH.

Posao i karijera u vojsci već im je sada zajamčena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene