Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Šantić i Dino Ravnić oduvijek su ispred svog vremena.


Marko je kao 17- godišnjak napravio jednu od prvih digitalnih karti uopće, pet godina prije nego se pojavio Google Maps. Prije četiri godine zajedno s Dinom napravio je nešto što nije nitko prije njih. Geografske informacijske sustave učinili su lako dustupnima baš svima. Prvi klijent njihovog GIS Cloud-a bio je iz Južnoafričke Republike. Njemu su pomogli izraditi kartografski portal gdje se mogu pronaći sve informacije vezane uz HIV.

Vezani članci Bolja Hrvatska, ilustracija Nema kutka Lijepe naše u koji rubrika Bolja Hrvatska nije zavirila u potrazi za talentima: Deset godina otkrivamo uspješne mlade ljude Djeca na treningu Treniraju ih interventni policajci: Roditelji su mislili da njihova djeca neće moći ni skakati, a danas su državni prvaci

Danas njihov sustav koristi oko 10 000 ljudi iz cijelog svijeta a pomažu im u izbjegavanju gužvi, poboljšanja radova na cestama ili u pronalasku idealne lokacije . Lokalne uprave, države, tvrtke, pa čak i poznata svjetska sveučilišta svoje podatke vizualziraju, i na taj način lakše donose važne odluke zahvaljujući upravo Marku i Dini.

Cijelu priču pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19.15h.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.