Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Njihov sustav danas koristi 10.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Šantić i Dino Ravnić oduvijek su ispred svog vremena.

Marko je kao 17- godišnjak napravio jednu od prvih digitalnih karti uopće, pet godina prije nego se pojavio Google Maps. Prije četiri godine zajedno s Dinom napravio je nešto što nije nitko prije njih. Geografske informacijske sustave učinili su lako dustupnima baš svima. Prvi klijent njihovog GIS Cloud-a bio je iz Južnoafričke Republike. Njemu su pomogli izraditi kartografski portal gdje se mogu pronaći sve informacije vezane uz HIV.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina"

Danas njihov sustav koristi oko 10 000 ljudi iz cijelog svijeta a pomažu im u izbjegavanju gužvi, poboljšanja radova na cestama ili u pronalasku idealne lokacije . Lokalne uprave, države, tvrtke, pa čak i poznata svjetska sveučilišta svoje podatke vizualziraju, i na taj način lakše donose važne odluke zahvaljujući upravo Marku i Dini.

Cijelu priču pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19.15h.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene