Zračna luka Split
Zračna luka Split Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

Zrakoplov njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Düsseldorf – Split u srijedu navečer sletio je u zadarsku, a ne u splitsku zračnu luku, doznaje se od Mate Melvana, voditelja Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci.


Njemački putnički zrakoplov koji je u srijedu sa 143 putnika letio na relaciji Düsseldorf – Split, sletio je u zadarsku umjesto u splitsku luku, potvrdio je Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpreme u Zračnoj luci Split.

Vezani članci Zračna luka, Ilustracija Nova pravila za letenje avionom: "Skuplje je i napornije, mislim da će ljudi dvaput razmisliti prije nego što se odluče putovati" Avion, ilustracija Hrvat sletio na Kanarsko otočje, ali dočekalo ga neugodno iznenađenje: "Trebali su to provjeriti prije nego što su mu prodali kartu za let"

"Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18:55, ali kad je bio u blizini Zadra, i prije no što se usmjerio ka Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku", rekao je Melvan za Hinu.

Nisu mu poznati razlozi slijetanja tog zrakoplova u Zadar, ali rekao je da pilot takvu odluku donosi zbog sigurnosti putnika. "U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao na to da se zrakoplov spusti u zadarsku luku", rekao je Melvan.

Dio putnika autobusom prevezen u Zagreb

Dodao je da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća te da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio drugi putnički zrakoplov.

Melvan je izvijestio da su putnici iz Splita, njih 106 koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Düsseldorf, prenoćili u hotelu te su autobusima prevezeni u Zagreb, odakle će u poslijepodnevnim satima zrakoplovom putovati u Njemačku.

Po njegovim riječima, u srijedu je zbog jakog vjetra jedan zrakoplov umjesto u dubrovačku zračnu luku preusmjeren u splitsku zračnu luku, a i dan ranije tri zrakoplova koja su letjela za Dubrovnik također su zbog jakog vjetra preusmjerena za Split. (V. P./Hina)