Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog Jelavića naoružani specijalci blokirali sud u Krškom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da Slovenci uhićenje Nikice Jelavića tretiraju vrlo ozbiljno svjedoči 20-ak specijalaca pod punom ratnom spremom, s dugim cijevima, kacigama i pancirkama, koji danas nisu dali prići zgradi suda za vrijeme Jelavićevog svjedočenja.

Jelavića je četiri sata ispitivala predsjednica suda u Krškom Dušanka Weiss, a nakon toga je vraćen u pritvor. Već ujutro bi se trebao ponovno naći na sudu, kada bi trebala biti i donesena i odluka o tome hoće li biti izručen Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Jelavić, čini se, uopće nije znao da ga u Njemačkoj traže jer on je najnormalnije krenuo u Austriju na nogometnu utakmicu u kojoj je trebao nastupiti i njegov nećak. No, za vrijeme sigurno provjere na granici, slovenski policajci su shvatili da postoji zahtjev za uhićenjem i odmah ga dali uhititi. 

Nikica Jelavić uhićen je i pritvoren temeljem zahtjeva njemačkog državnog odvjetništva koje Jelavića traži zbog prijevare, izjavio je u srijedu državni odvjetnik u Kemptenu.

Državno odvjetništvo u Kemptenu u Bavarskoj sumnjiči Jelavića za pokušaj prijevare u sudskom postupku, priopćio je u srijedu u pisanoj izjavi državni odvjetnik Peter Koch.

>> Nikicu Jelavića na granici uhitila slovenska policija 

Jelavića se sumnjiči da je 2006. pred Zemaljskim sudom Muenchen I tužio Slobodnu Državu Bavarsku tražeći odštetu u visini od 530.000 eura, pri čemu je predočio krivotvorene ugovore i također krivotvorene bankovne dopise.

Državno odvjetništvo smatra da je Jelavić morao znati da mu nije bila nanesena tolika šteta. Jelavić je prema pisanju medija prije nekoliko godina pravomoćno oslobođen optužbe za pljačku draguljarnice u Kemptenu, a nakon toga je tužbom tražio naknadu štete.

Nadalje, Jelavića se sumnjiči da je nagovorio dvoje svjedoka da u istoj građanskoj parnici u veljači 2007. daju lažne izjave.

Općinski sud Kempten na zahtjev Državnog odvjetništva u Kemptenu na temelju toga izdao je u lipnju 2008. uhidbeni zahtjev protiv osumnjičenoga. Ujedno je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Njemačke vlasti raspolažu informacijama da je Jelavić u utorak uhićen u Sloveniji.

Državno odvjetništvo u Kemptenu zatražit će od Slovenije njegovo izručenje u Njemačku, izjavio državni odvjetnik Peter Koch.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene