Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Vrijedni 900 milijuna eura

Njemačka planira kupiti šest američkih "Super Herculesa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka planira kupiti šest vojnih transportnih zrakoplova "Super Hercules C-130J" vrijednih 900 milijuna eura od američke kompanije Lockheed Martin.

Ova vijest je objavljena nakon što je u petak američki predsjednik Donald Trump, poslije sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Bijeloj kući, izjavio da je zahvalan njemačkoj vladi što namjerava povećati izdvajanja za obranu.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Nabavka transportnih zrakoplova službeno bi trebala krenuti 2019. godine.

Njemački ratno zrakoplovstvo prvotno je planiralo nabavu 12 "Super Herculesa", ali moralo se zadovoljiti sa šest zbog financijskih ograničenja.

Šest "Super Herculesa" koje će kupiti Njemačka trebali biti dio eskadrile od 12 takvih aviona koji će biti smješteni u francuskom Evreuxu, a njima će zajednički zapovjedati Francuska i Njemačka. Francuska je već naručila četiri takva zrakoplova, a planira kupiti još dva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene