Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nisu postojale zapreke za imenovanje Kruljca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je danas na pitanje novinara da nisu postojale nikakve zapreke imenovanju general pukovnika Mladena Kruljca zapovjednikom Kopnene vojske.

Da je postojalo bilo što, što bi sprječavalo imenovanje, ne bih ga predložio, istaknuo je Rončević, koji je podsjetio da protiv Kruljca odbačena kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rončević: 'Pitao sam tko je Miljuš, jer me novinarka nazvala u 22 sata' Slika nije dostupna Rončević zatražio istragu o policijskom nasilju nad maloljetnikom koje je razotkrila Nova TV

"O svakome od nas građani mogu imati percepciju, no ne smije nas voditi percepcija, nečije impresije nisu meritorne za to", rekao je ministar Rončević, dodavši kako niti jedna skupina ili pojedinac neće usporavati ili ubrzavati nečije napredovanje.

"No, da je postojala osnovana sumnja, ne bismo ga predložili i preispitali bismo odluku. Protiv generala Kruljca odbačena je kaznena prijava", kazao je ministar obrane Rončević odgovarajući na novinarski upit prigodom prezentacije
izmjena Zakona o obrani i Zakona o službi u Oružanim snagama u Ministarstvu obrane.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić donio je 19. ožujka, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i uz suglasnost ministra obrane, Odluku o razrješenjima i imenovanjima u Oružanim snagama RH, prema kojoj se general pukovnik Mladen Kruljac razrješuje dužnosti zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske i imenuje na dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene