Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Opuzenu

Nisu im platili mandarine, najavili blokade i štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A ni današnji dan nije prošao bez prosvjeda. Štrajk su jutros u Opuzenu organizirali neretvanski poljoprivrednici, kako bi ukazali na teškoće koje traju već dvije godine. Naime, vlasnik propale tvrtke Vrni nije im isplatio novac za otkup mandarina još iz 2008.-e godine. Većina ih je na rubu egzistencije.

Poljoprivrednici su se nakon dvije godine godine ponovno okupili ispred tvrtke Vrni. Voće je prodano 2008. godine, a svoj novac još nisu vidjeli. Ukupno 181 neisplaćeni kooperant i više od 8 milijuna kuna duga. 'Malo dugovi, malo ovo, malo kartice, pa onda dokle dođeš to sve. Ali, toneš sve više i više', rekao nam je Ivan Curić. Oni za neisplaćeni novac krive Antu Vrcana, vlasnik tvrtke Vrni. Većini od njih, ovaj novac cjelokupna je godišnja zarada. 'Nećemo zaboraviti taj novac jer nam je nepohodan za život, za razvoj, za proizvodnju. Jer, nije isto imati 100 tisuća kuna ili ih nemati', poručio je Dubravko Sršen. A do Vrcana, kako kažu, ne uspijevaju doći.

Do Ante Vrcana ni mi nismo uspjeli doći, na telefon se nije javljao. Zbog ogromnih dugova, prostore Vrnoga preuzela je banka koja se tako pokušava namiriti. Primjer banke vidjeli su i kooperanti, traže trećinu vlasništva. 'Mi nismo upisani vlasnici, ali se smatramo vlasnicima i imamo na svakoj kapiji svoje katance', poručio je Sršen. Neretvanski poljoprivrednici tvrde kako ne odustaju. Sljedeći koraci su blokada prometnica te čak i štrajk glađu.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene