Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je u veljači postavila cilj. Investicije od 2,4 mlrd kuna, Natječaji za 90 dana. U istom mjesecu Čačić je prvi put zacrtao rok za testiranje svoje uspješnosti.


'U devetom mjesecu sve će biti u punom zamahu ili ja u ovoj Vladi neću sudjelovati', rekao je Čačić 23. veljače 2012. godine. Najveći dio ulaganja trebale su povući javne tvrtke. No stvari nisu išle prema planu.

Vezani članci Tablica globalne konkurentnosti Realnost ili prazna obećanja? Pitali smo kandidate za parlament kako oni planiraju riješiti ekonomsku krizu uzrokovanu koronavirusom Slika nije dostupna Odlazak trećeg ministra u manje od godinu dana: 'Žao mi je, ali stvari ne smiju stati'

Najveće investicije nisu krenule. Kao ni većina projekata obnove. A rokovi su bili zacrtani. 'Osobno očekujem lopate u lipnju', rekao je ministar Linić 24. travnja 2012.

>> Čačić si pomaknuo rok: Sad je u ožujku iduće godine

Lipanj je prošao. A srpanj donio novi Čačićev rok za testiranje uspješnosti. To više nije rujan već kraj prvog kvartala 2013 čiji bi podatci, prema Čačiću, trebali biti bolji od početka 2012.

'Ako budu lošiji još jednom ponavljam držite me za riječ a ja se uvijek držim svoje riječi, onda ću smatrati da nisam uspio i tada nemam pravo voditi te projekte',rekao je Čačić.

Istovremeno vrh Vlade i danas je izbjegao odgovoriti na pitanje može li Čačić i nakon presude obavljati svoju javnu dužnost.

Gospodarstvo na izdisaju sigurno se teško može vratiti u život u samo 6 mjeseci, možda rokove nije trebalo postavljati tako visoko da se sada moraju pomicati.