Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazališno vijeće želi smjenu intendanta Štrljića zbog njegove nesuradnje. Njihov je zahtjev odbijen, ali je na dnevnom redu završila smjena njihovih članova.


Predsjednica splitskog Gradskog vijeća Nevenka Bečić odbila je na dnevni reda današnje sjednice tog tijela uvrstiti jučerašnji prijedlog Kazališnog vijeća splitskog HNK kojim se traži da se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća smjeni intendanta Milana Štrljića.

Vezani članci Bez mladih na HNK - 3 Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ako mislite otići u kazalište u Rijeci pripazite na fiziološke potrebe: U prijestolnici kulture propada "najkulturnija" zgrada

Vijećnici SDP su tražili da se zahtjev Kazališnog vijeća uvrsti u dnevni red današnje sjednice na što je Nevenka Bečić rekla da danas neće biti niti rasprave o tom zahtjevu niti uvrštavanja u dnevni red sjednice Gradskog vijeća jer je današnja sjednica nastavak sjednice koja je počela u prošli utorak kada je i usvojen dnevni red u kojem nema zahtjeva za Štrljićevom smjenom. Po riječima Nevenke Bečić zahtjev Kazališnog vijeća za smjenom intendanta Štrljića može biti uvršten na dnevni red neke od idućih sjednica Gradskog vijeća.

'Kazališno vijeće ne ispunjava svoje obveze'

Kazališno vijeće splitskog HNK jučer je s četiri glasa za i jednim suzdržanim glasovalo za prijedlog kojim se od Gradskog vijeća traži da na današnjoj sjednici s dužnosti intendanta smijeni Štrljića, zbog, kako je objašnjeno, njegove nesuradnje s Kazališnim vijećem. Predsjednica Kazališnog vijeća Nenni Delmestre jučer je rekla da su članovi tog vijeća šokirani najavom Gradskog vijeća sa sjednice od utorka (23. ožujka) da će na današnjem nastavku sjednice Gradskog vijeća biti smijenjeni članovi Kazališnog vijeća iako im mandat traje još dvije godine.

Službeno je potvrđeno da će se o smjeni sadašnjih članova Kazališnog vijeća raspravljati na današnjem završetku sjednice Gradskog vijeća. Obrazlažući najavu o smjeni sadašnjih članova Kazališnog vijeća, dogradonačelnica Splita Anđelka Visković je na sjednici Gradskog vijeća u prošli utorak rekla kako Kazališno vijeće ne ispunjava svoje obveze, da nekvalitetno radi te da su uočeni i njegovi propusti u natječaju za novog intendanta.

Gradsko vijeće danas je usvojilo prijedlog osnovnog, programskog i financijskog okvira za HNK Split u narednom četvorogodišnjem razdoblju. Tim četvorogodišnjim planom, za koji je rečeno da je uvjet za raspisivanje natječaja za izbor novog intendanta splitskog HNK, utvrđeno je da se splitskom HNK za 2010. iz proračuna Grada izdvoji nešto više od 38 milijuna kuna, za 2011. godinu više od 39 milijuna kuna, za 2012. godinu više od 40 milijuna kuna, a za 2013. godinu više od 41 milijun kuna. (Hina)