Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INA nije pronašla crno zlato

Ništa od nove naftne bušotine kod Tenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije dugo trajala nada stanovnika Tenje oko mogućeg pronalaska nafte na njihovom području. INA nije pronašla crno zlato tijekom istraživanja.

Prije nekoliko mjeseci djelatnici INE postavili su istražni naftni toranj i ondje dovukli prateću opremu, no trud nije urodio podom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu

>> Evo koji je stvarni značaj novih nalazišta nafte u Hrvatskoj

Predviđanja Tenjana kako će INA možda tamo izgraditi i rafineriju te brojne prateće objekte, ali i da će svoje zemljište, koje bi za to bilo angažirano, moći skupo prodati, tako su pala u vodu.

Bušenje na bušotini Antunovac-1 završeno je prije nekoliko dana, odnosno ranije od predviđenog roka, zbog toga što nisu ispunjena očekivanja u smislu utvrđivanja naftnog zasićenja, doznaje Glas Slavonije od djelatnika Inina Sektora korporativnih komunikacija.

Iz Inina Sektora korporativnih komunikacija podsjećaju na to da, što se tiče ostalih istraživačkih projekata, ta je kompanija ove godine bili intenzivno fokusirana u svojim ulaganjima upravo na kontinentalnu Hrvatsku. Uz onu kod Tenje, izbušili su još dvije bušotine; Hrastilnica-3 pokraj Ivanić Grada i Đeletovci-1 zapad, u blizini Vinkovaca, gdje su potvrđena otkrića nafte.

Osim toga, prošle godine potvrđeno je i nalazište Selec-1 pokraj Ivanić Grada. Pritom ističu da će Ina nastaviti s istraživačkim aktivnostima i u sljedećem razdoblju, te su tako u pripremi i daljnji projekti bušenja na području Panona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene