Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga sindikata (HUS) oštro se protivi stajalištu državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vere Babić da se ne mogu izjednačiti "novi" i "stari" umirovljenici jer bi se srušila cijela mirovinska reforma, priopćio je danas HUS.


HUS podsjeća da su četiri sindikalne središnjice prikupile 333.000 potpisa na peticiju sa zahtjevom da se provede nova mirovinska reforma kako bi se, između ostalog, uklonile nepravde prema "novim" umirovljenicima.

Vezani članci Mislav Bago Analiza Mislava Bage: "HDZ je prošao dobro, Plenković je prošao loše. Bit će prava borba za njegova nasljednika" Slika nije dostupna MRSIĆ PREDSTAVIO REFORMU: Od 1. siječnja novosti su...

- Upućivanje državne tajnice na dugoročna rješenja je suludo u situaciji kada većina umirovljenika jedva spaja kraj s krajem, a pogotovo 'novi' umirovljenici, kaže se u priopćenju.

Stoga treba hitno pronaći rješenje za ujednačavanje mirovina "novih" i "starih" umirovljenika, te hitno promjeniti nelogičnosti u mirovinskoj reformi, a pogotovo to što duži radni staž rezultira manjom mirovinom, ističe HUS.