Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ništa od izjednačavanja 'starih' i 'novih' umirovljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga sindikata (HUS) oštro se protivi stajalištu državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vere Babić da se ne mogu izjednačiti "novi" i "stari" umirovljenici jer bi se srušila cijela mirovinska reforma, priopćio je danas HUS.

HUS podsjeća da su četiri sindikalne središnjice prikupile 333.000 potpisa na peticiju sa zahtjevom da se provede nova mirovinska reforma kako bi se, između ostalog, uklonile nepravde prema "novim" umirovljenicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan"

- Upućivanje državne tajnice na dugoročna rješenja je suludo u situaciji kada većina umirovljenika jedva spaja kraj s krajem, a pogotovo 'novi' umirovljenici, kaže se u priopćenju.

Stoga treba hitno pronaći rješenje za ujednačavanje mirovina "novih" i "starih" umirovljenika, te hitno promjeniti nelogičnosti u mirovinskoj reformi, a pogotovo to što duži radni staž rezultira manjom mirovinom, ističe HUS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene