Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavaševo pismo 'najvećem izdajniku'

'Nisi više 'dragi Ivo' kako ti je tvoja Jaca tepala, sad si 'Ivo nečastivi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dragi Ivo', nakon što si napokon stigao u 'Lijepu našu' od tebe popljačkanu, odlučio sam ti napisati ovo pismo', stoji na početku pisma koje je Branimir Glavaš poslao Ivi Sanaderu iz zatvora u Mostaru.

Glavaš je Sanaderu napisao da mu piše ne samo u svoje ime već u ime svih kojima je u posljednjih desetak godina ne samo ugrozio ugled i čast već i učinio nezamislivu nepravdu.

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje Slika nije dostupna Kaže da su procesi montirani Ivo Sanader iz zatvora pisao javnosti: "Vrhu aktualne izvršne vlasti odgovara da budem u zatvoru. Zašto to tvrdim?"

'Pišem ti u ime milijuna hrvatskih građana koje si beskrupulozno popljačkao , u ime stotina tisuća onih koje si ostavio bez posla na rubu egzistencije, u ime starih o čijim bijednim mirovinama ovisi preživljavanje ne samo njih i njihove nezaposlene djece, već i školovanje njihove unučadi', napisao je Glavaš.

'Nije mi lako biti u ćeliji, a onda se sjetim tebe'

Glavaš je Sanaderu rekao i kako mu piše u ime svog sina kojemu je ukrao djetinjstvo i mladost. 'Pišem ti u ime svih nas hrvatskih branitelja koje si svojim stranim gospodarima prodao za Judine škude. A znaš kako je Juda završio! Nepravda koju si učinio meni nevinog me strpavši u zatvor težak je križ koji nosim na svojim leđima. A i ja sam kršćanin i nosim taj križ pun vjere da je to još jedno iskušenje koje trebam otrpjeti.'

'Nije mi lako biti nevin u zatvorskoj ćeliji, no nisam ostao bez vjere', reklao je Glavaš i dodao kako su mu obitelj i prijatelji neiscrpan izvor snage i motiva da izdrži.

'A onda se sjetim tebe. I nasmijem se sjetivši se vica o lopovu kojeg uhvatiše na djelu. Pred izricanje presude, na upit suca kako se osjeća lopov mu odgovori: Osjećam se kao mlada prve bračne noći. Znam što slijedi samo ne znam koliko će trajati. Ako ne znaš, 'dragi Ivo', koliko će trajati ja ću ti reći. 'Dragi Ivo', trajat će jako jako dugo, duže nego te odvjetnici zavaravaju, duže nego možeš zamisliti'.

'Ostao si sam kao pas. Nisi više 'dragi Ivo', sad si 'Ivo nečastivi'

'To što si 'zatarabljen', to je normalna i očekivana posljedica tvojih djela i nedjela. Drugačije nisi niti mogao završiti, a to sam ti 'vizionarski' najavio još u trenutku našeg političkog razlaza 2005.', napisao je Glavaš i dodao kako mu je tada u lice rekao da je 'kriminalac i najobičniji blefer bez pokrića'.

'Iako te strašna sudbina stigla još je strašnija spoznaja da si ostao sam. Kao pas. Tako si i uhićen, kao pas na ceti. Sada i čamiš sam iza rešetaka. Nigdje prijatelja. Svi su te se odrekli. Nisi više 'dragi Ivo' kako ti je ne tako davno tvoja Jaca tepala. Postao si 'Ivo nečastivi'. Sudbina koja te stigla je istinsko prokletstvo, a kazna ti još nije niti izrečena.'

'S obzirom na to da da ti nije bila navala za posjete u Austriji, a duboko sam uvjeren da navale neće biti niti u Remetincu, znam da će te ovo pismo obradovati i uljepšati ti bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine koje su pred tobom. I na kraju 'dragi moj Ivo', ostaj mi zdravo i živo', stoji u pismu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene