Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora platiti 50.000 eura bivšem partneru

Ninu Kuluz sud u Torinu osudio na više od 3 godine zatvora: "Zgroženi smo, sud je donio odluku pod pritiskom javnosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ninu Kuluz talijanski je sud osudio na 3 godine i 4 mjeseca zatvora zbog odvođenja maloljetnika.

Nina Kuluz u Torinu je prema pisanju talijanskih medija osuđena na 3 godine i 4 mjeseca bezuvjetnog zatvora, oduzimanje roditeljske skrbi, zabranu obavljanja javnih funkcija, a odlukom suda dužna je platiti 50.000 eura svom bivšem partneru i ocu dječaka Alessandru Avenatiju.

Pročitajte i ovo Inspekcija na splitskom sudu zbog ovrhe Cesarea (Foto: Dnevnikl.hr) - 2 OVRHA DJETETA Nina Kuluz mogla bi tužiti Republiku Hrvatsku: Je li splitski sud imao propusta u slučaju malenog Cesarea? Slika nije dostupna OVRHA DJEČAKA Splićani transparentima pozivaju na prosvjed: "Spasimo Cesarea - Svi na Pujanke!"

Kuluz je optužena za otmicu svog sina Cesarea.

Tu nam je vijest potvrdio Mišo Živaljić, hrvatski odvjetnik Nine Kuluz koji je kazao kako će njezin talijanski odvjetnik podnijeti žalbu na presudu.

"Zgroženi smo presudom"

"Presuda još nije ni napisana, već je samo izrečena. Talijanski sud radi nešto nezapamćeno. Umjesto do odlučuju u okvirima zahtjeva državnog tužitelja, oni izriču presudu veću od onog što je traženo. Tužiteljstvo je naime tražilo tražilo uvjetnu kaznu na način da Nina vrati dijete ili će u suprotnom ići u zatvor. Očekivali smo oslobađajuću presudu, očito je sud ovako odlučio pod pritiskom javnosti", kazao je Živaljić u razgovoru za DNEVNIK.hr.

Odvjetnik poručuje kako je Nina Kuluz zgrožena presudom.

"Rijetko kad smo vidjeli da sud donosi ovakve presude", kazao je Živaljić.

Tužiteljstvo tražilo dvije godine uvjetno

Podsjetimo, Nini Kuluz, majci malenog Cesarea oko čijeg se skrbništva već godinama spori s dječakovim ocem Alessandrom Avenatijem, u Torinu se sudi za odvođenje maloljetnika 2011. godine. Kada je dječak bio 18 mjeseci star, Kuluz ga je odvela iz doma u Moncalieriju koji je dijelila s Avenatijem.

Talijanska tužiteljica Barbara Badellino ovaj je tjedan na sudu zatražila dvije godine uvjetnog zatvora za Kuluz, i to ako ona omogući provođenje ovrhe nad osmogodišnjakom i preda ga ocu.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene