Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od pojave Pokemon Go aplikacije za mobitele, cijena dionica tvrtke Nintendo porasla je za više od 120%, a preuzimanjem besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj burzi možete zaraditi i vi.


Vezani članci PR Bitcoin ponovo počinje rasti nakon dostizanja šestomjesečnog minimuma PR Bitcoin dosegao novi rekord: 1 Bitcoin sada vrijedi preko 60.000 dolara

Hit aplikacija za mobilne telefone, Pokemon Go, od svoje pojave na tržištu povećala je cijenu dionica tvrtke Nintendo za više od 120%. Popularnost igre utjecala je na investitore te su počeli više ulagati u dionice Nintenda.

Iskoristite priliku i preuzmite besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj burzi i zaradite na cijeni dionica Nintenda.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

U dolarima, vrijednost Nintenda je, u samo dva tjedna, porasla za više od 23 milijarde. Rast cijene dionica utjecao je da tržišna vrijednost kompanije poraste na više od 40 milijardi i time nadmaši svog glavnog konkurenta, Sony, čija se vrijednost kreće oko 38 milijardi dolara.

Cijena dionica Nintenda je porasla čim su lansirali igru. Neke tvrtke su objavile podatke prema kojima je ovo najpopularnija igrica svih vremena, s dnevnim brojem aktivnih igrača koji nadmašuje broj korisnika najpopularnijih aplikacija, kao što su Google Maps i Snapchat.

Euforija se prenijela i na burzu te su dionice Nintenda ponijele laskavu titulu najtrgovanijih dionica u povijesti japanskog tržišta kapitala.

Samu igru kreirao je Niantec, privatna kompanija koja se izdvojila od Googlea, dok su Pokemon likovi vlasništvo Pokemon kompanije, koja je dijelom u vlasništvu Nintenda. Već neko vrijeme se nagađa da je CEO Nianteca, John Hanke, usko povezan sa CIA-om. On je također kreirao Keyhole, za kog je veći dio novca došao od National Geospatial Intelligence Agency i same CIA-e.

Velika količina osobnih podataka korisnika koja je dostupna aplikaciji, kao i korištenje kamere, utjecala je da neke države postanu veoma oprezne po pitanju ove igre. U Rusiji igra još nije službeno lansirana, ali neki fanovi su uspjeli pronaći način i uključiti se, što je dovelo do toga da Putin izda upozorenje da se ne približavaju njegovoj rezidenciji i vladinim objektima iz sigurnosnih razloga. Kina, koja je najveće tržište igara i mobilnih telefona, također je pokazala oprez.

I pored mnogo kontroverzi koje prate ovu igru, jedno je činjenica, a to je da je ova aplikacija postigla nevjerojatan uspjeh u vrlo kratkom vremenskom periodu. Cijena dionica Nintenda trenutno se kreće oko $32,50.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju