Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaz slobodan

Nina Kraljić i Dunja Knebl na danima otvorenih vrata Centra za kulturu i informacije Maksimir

Foto: CKIM
Foto: CKIM
Centar za kulturu i informacije Maksimir u subotu, 14. i nedjelju, 15. rujna organizira Dane kulture u kvartu – Kultura bla, bla, bla.

Za sve posjetitelje pripremljen je bogat program – od glazbenih, plesnih i dramskih radionica za najmlađe i školarce, sve do dva vrhunska koncerta. Tako će u subotu za kraj programa u parku iza CKIM-a nastupiti Ricardo Luque i prijatelji, dok će posjetitelji ove manifestacije u nedjelju u 19 sati moći uživati na koncertu Nine Kraljić i Dunje Knebl uz bend Kololira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priče o azilantima Besplatna projekcija filma "Okus doma" u Centru za kulturu i informiranje Maksimir

Koncertom pod nazivom „Pjesme s one strane vremena“ posjetitelje će vratiti u prošla vremena na način Nine Kraljić, a nakon koncerta slijedi panel „Tradicija s ove strane vremena ili zašto Dunja Knebl i Nina Kraljić reinterpretiraju baštinu na svoj način“.

Nina Kraljić, 27 godišnja je pjevačica, glazbenica i sinkronizator (voice actress) crtanih filmova. 

Dunja Knebl rođena je u Zagrebu gdje je završila studij jezika na Filozofskom fakultetu i veći dio života radila kao prevoditeljica. Proputovala je mnoge zemlje, živjela na nekoliko kontinenata, a vrativši se u Hrvatsku tek joj je u kasnijim godinama života omiljeni hobi postao i profesija - počela je pjevati za širi auditorij nakon što je otkrila da postoji veliki broj hrvatskih tradicijskih pjesama koje nisu nikad snimljene.

Prije koncerata, od 16:00 sati kreću  brojni programi u parku. U subotu, 14. rujna od 14:00 sati zaredat će se nastupi Traumatic Arts, Tricycle Traume, Udruge Pokret, koncert orkestra SO DO – El Sistema Hrvatska, demostracija karatea Zagrebačkog karate saveza, radionica oslikavanja lica, likovne radionice, radionice plesa na svili kao i brojne sportsko-rekreativne sadržaje. Tu su i nastupi zračnih i cirkuskih vještina kao i oslikavanje murala na zgradi Centra.

U nedjelju od 14:00 sati na rasporedu je predstava Tricycle Traume „Mala noćna mora“, plesni nastup Udruge Pokret i folklornih ansambla, likovne radionice, periodične nastupe zračnih i cirkuskih vještina, kao i ponudu tradicijskih sadržaja – ručno rađeni nakit, domaći prehrambeni proizvodi.

Svi programi na Danima otvorenih vrata su besplatni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene