Obavijesti Video Pretražite Navigacija
časopis Zaposlena

Proglašena žena godine: "Znanje je za mene najisplativija investicija"

Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine (Foto: Zaposlena) - 1
Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine (Foto: Zaposlena) - 1 Zaposlena
Aktualno Galerija Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine (Foto: Zaposlena) - 1 Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine (Foto: Zaposlena) - 1 Foto: Zaposlena +0 Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine (Foto: Zaposlena) - 2 Galerija 1/2 >>
Nina Išek Međugorac, jedna od prvih magistrica na području odnosa javnošću u Hrvatskoj, proglašena je ženom godine u natjecanju koje organizirao časopis Zaposlena.

Nina Išek Međugorac, koja je trenutno na čelu korporativnih komunikacija Hrvatskog telekoma, proglašena je ženom godine 2019. Osim nje, u užem su izboru bile još tri žene, među kojima je bila i urednica Provjerenog Ivana Paradžiković.

"Znanje je za mene najisplativija investicija. S kvalitetnim obrazovanjem svi imaju jednaku priliku, bilo da su žene ili muškarci, stari ili mladi, bogati ili siromašni. I zbog toga je ova godina za nas bila važna i velika", rekla je Išek Međugorac.

Hrvatski telekom pod njezinom palicom i zajedno s Institutom za razvoj i inovativnost mladih već četvrtu godinu zaredom provodi donacijski program pod nazivom "Generacija Now". Ove je godine, u suradnji s Hrabrim telefonom i Djecom medija, predstavila kampanju "Igrajmo na sigurno", koja kao svojevrsni vodič o videoigricama ukazuje na važnost pravovremene edukacije roditelja, potiče razumijevanje o toj temi te stvara preduvjete za sigurno i pametno igranje igrica.

"Preko 2000 djece u sklopu donacijskog programa Hrvatskog Telekoma nije učilo za dobru ocjenu već su kritički promišljali svijet u kojem žive te naučili kako uz pomoć tehnologije stvoriti prilike da oni, njihova obitelj te prijatelji budu zadovoljniji, a njihov život kvalitetniji. Ova nagrada dodatna je potvrda cijelom korporativnom svijetu da kompanije s višom svrhom mogu značajno doprinijeti u stvaranju boljeg društva“, izjavila je Išek Međugorac nakon proglašenja.

"Išek Međugorac moć i utjecaj koristi za širu dobrobit"

Uz nju, u užem su izboru, stoji u priopćenju časopisa, za Ženu godine redom bile iznimne i uspješne žene; diplomirana ekonomistica, Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica grada Zlatara, zatim Ivana Paradžiković, voditeljica i urednica istraživačke emisije "Provjereno" i magistrica medicine, Ana Barić.

Časopis Zaposlena ovaj izbor održava već 24. puta, predstavljajući žene koje su svojim radom posebno obilježile proteklu godinu, promovirale ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojale utrti put svojim mlađim kolegicama. Jedan od ciljeva ovog projekta je poboljšati medijski tretman žena te otkloniti stereotipne uloge koje im se često nepravedno dodjeljuju.

Svaka od nominiranih žena zasigurno će nastaviti svojim iznimnim djelovanjem i postignućima u karijeri utjecati na mnoge žene i ohrabrivati ih da se odvaže raditi ono što žele, što ih ispunjava i za što su kompetentne.

"Odnosi s javnošću često se u javnosti percipiraju kao dominantno ženska profesija, no dospjeti na direktorsku poziciju jedne moćne tvrtke kao što je Hrvatski telekom, a koja se bavi ipak dominantno 'muškim biznisom', svakako je veliki uspjeh" izjavila je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena i organizatorica izbora za Ženu godine.

"No, ono što Ninu Išek Međugorac dodatno izdvaja jest činjenica da taj svoj poslovni uspjeh i postignuća, te moć i utjecaj koji sa sobom nosi pozicija na kojoj se nalazi, koristi za širu dobrobit, vrijednim društvenim angažmanom, odnosno usmjeravanjem dijela napora i sredstava svoje kompanije u projekte koji pridonose boljitku zajednice i društva u cjelini“, dodala je Gruden.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene