Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rasprava u tijeku

Nikola Grmoja o istražnom povjerenstvu o slučaju Janaf: "Ovdje je pitanje i što mi, kao sve parlamentarne stranke, možemo popraviti u samom sustavu"

U poslijepodnevnim satima u Saboru je počela rasprava o zahtjevu oporbe da se osnuje istražno povjerenstvo u slučaju Janaf. Naime, oporbu zanima kako se probijaju mjere, kako funkcionira sustav te kako spriječiti nedopušten utjecaj na istrage.

O tome je sa saborskim zastupnikom Mosta i jednim od inicijatora ove akcije, Nikolom Grmojom razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago. Čini se da istražno povjerenstvo neće ni biti osnovano.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Katarina Peović u Saboru Burno u Saboru Grbin najavio nastavak prosvjeda, žestoko se sukobili Jandroković i Pejović: "Vi ste izdajica hrvatskog naroda"

Grmoja kaže da dosadašnja istražna povjerenstva nisu dala ploda jer "su vladajući uvijek imali želju da opstruiraju rad tih povjerenstva kao što je to slučaj i sada".

Bago kaže da je povod osnivanju povjerenstva bio Janaf te bi ta tema kad-tad isplivala, a onda bi rad povjerenstva morao biti zaustavljen. "Samo doticanje slučaja Janaf ne znači da bi povjerenstvo trebalo prestati s radom, zna se čime se bavi Državno odvjetništvo u aferi Janaf, ako bismo mi istraživali zašto Porezna uprava u ovih šest godina nije niti jednom nije istraživala imovinu Dragana Kovačevića ili HDZ-ovca Barišića ili gradonačelnika Nove Gradiške ili sam Janaf, tada bismo mogli doći do određenih odgovora", kaže Grmoja i dodaje kako bi onda moglo doći i do promjena da te institucije postanu neovisne.

Na listi povjerenstva su bivši šefovi tajne službe i glavni državni odvjetnici, oni bi na svako treće pitanje mogli odgovoriti da se radi o službenoj ili državnoj tajni pa bi oporba mogla ostati uskraćena za informacije, rekao je Bago. "Ne znamo do koga bismo sve došli i koga bismo sve pozvali. Što se tiče onih koji moraju čuvati određene državne tajne, određeni sastanci povjerenstva bili bi zatvoreni za javnost, a ali nije ovo samo predstava za javnost, ovdje je pitanje i što mi, kao sve parlamentarne stranke, možemo popraviti u samom sustavu", odogovrio je Grmoja te dodao kako su poručili da je u sustavu sve u redu ili da sustav nije odgovoran za korupciju.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene