Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski političari

Nikad zvučniji i nikad moćniji popis pred Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki broj zvučnih imena političke scene naći će se u četvrtak pred Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa koje će odlučiti postojanje mogućeg sukoba interesa.

Zoran Milanović, Vesna Pusić, Milanka Opačić, Tomislav Karamarko, Milan Bandić, te Marina Lovrić Merzel, to su samo neki od političara o kojima će u četvrtak raspravljati Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Nikad zvučniji i nikad moćniji popis imena kojima se povjerenstvo bavi!

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, po zakonu mora sve prijave staviti na dnevni red te potom odlučiti radi li se zaista o sukobu interesa ili ne. Iz prijava koje je Povjerenstvo zaprimilo, među kojima se nalaze i ova zvučna imena hrvatskih političara, nije poznato radi li se o prijavama anonimnih građana, a teško je reći da su neke od tih osoba same dale zahtjev za provjerom sukoba interesa.

Zoran Milanović: 'Uvijek možemo pogriješiti, ali mi i HDZ smo nebo i podzemlje'

Neki od njih našli su se već na dnevnom redu Povjerensta koje je raspravljalo i odbacivalo mogućnost postojanja sukoba interesa. Oni, kako kažu, samo poštuju proceduru, a u četvrtak će ujutro, kada se okupe, temeljem zakona to staviti na dnevni red, te potom odlučiti ima li ili nema osnove za bilo kave optužbe.

Vrlo lako se može dogoditi da sve te prijave budu odbačene. U razgovoru s članovima Povjerenstva, doznajemo kako bi Povjerenstvo ako bi odlučilo da postoji možebitni sukob interesa morao otvoriti slučaj, zatim će se on razmatrati nekoliko tjedana, pa tek tada donijeti odluka, naravno da je moguće i vrlo je vjerojatno, da će se najveći dio ovakvih prijava odbaciti te da se upoće neće pokretati bilo kakav postupak.

Marina Lovrić Merzel ostaje u pritvoru

Ono što je svakako važno je to da zadnjih godinu dana, sve veći broj dužnosnika na lokalnoj ali i na državnoj razini, traži od Povjerenstva upite i zamolbe, kako i na koji način da se ponašaju tijekom obnašanja svojih dužnosti, kako ne bi zlorabili javni položaj.

Isto tako sve veći broj građana ili udruga koje Povjerenstvu šalju ovekve slične prijave političara koji obnašaju javne dožnosti koji korite novac poreznih obveznika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene