Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki broj zvučnih imena političke scene naći će se u četvrtak pred Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa koje će odlučiti postojanje mogućeg sukoba interesa.


Zoran Milanović, Vesna Pusić, Milanka Opačić, Tomislav Karamarko, Milan Bandić, te Marina Lovrić Merzel, to su samo neki od političara o kojima će u četvrtak raspravljati Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Nikad zvučniji i nikad moćniji popis imena kojima se povjerenstvo bavi!

Vezani članci Frano Ivković Slavodobitnik 307. Sinjske alke je Frano Ivković: "Slijedi veselje. Pršut, sir, vino i pečeno" Slika nije dostupna Pusić o Mostovoj matematici: 'Prvo sam pomislila na Monopoly, znate onu igru'

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, po zakonu mora sve prijave staviti na dnevni red te potom odlučiti radi li se zaista o sukobu interesa ili ne. Iz prijava koje je Povjerenstvo zaprimilo, među kojima se nalaze i ova zvučna imena hrvatskih političara, nije poznato radi li se o prijavama anonimnih građana, a teško je reći da su neke od tih osoba same dale zahtjev za provjerom sukoba interesa.

Zoran Milanović: 'Uvijek možemo pogriješiti, ali mi i HDZ smo nebo i podzemlje'

Neki od njih našli su se već na dnevnom redu Povjerensta koje je raspravljalo i odbacivalo mogućnost postojanja sukoba interesa. Oni, kako kažu, samo poštuju proceduru, a u četvrtak će ujutro, kada se okupe, temeljem zakona to staviti na dnevni red, te potom odlučiti ima li ili nema osnove za bilo kave optužbe.

Vrlo lako se može dogoditi da sve te prijave budu odbačene. U razgovoru s članovima Povjerenstva, doznajemo kako bi Povjerenstvo ako bi odlučilo da postoji možebitni sukob interesa morao otvoriti slučaj, zatim će se on razmatrati nekoliko tjedana, pa tek tada donijeti odluka, naravno da je moguće i vrlo je vjerojatno, da će se najveći dio ovakvih prijava odbaciti te da se upoće neće pokretati bilo kakav postupak.

Marina Lovrić Merzel ostaje u pritvoru

Ono što je svakako važno je to da zadnjih godinu dana, sve veći broj dužnosnika na lokalnoj ali i na državnoj razini, traži od Povjerenstva upite i zamolbe, kako i na koji način da se ponašaju tijekom obnašanja svojih dužnosti, kako ne bi zlorabili javni položaj.

Isto tako sve veći broj građana ili udruga koje Povjerenstvu šalju ovekve slične prijave političara koji obnašaju javne dožnosti koji korite novac poreznih obveznika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju