Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrija Jarak iz Londona

"Nije problem što Todorić bježi od novinara, već što bježi pred hrvatskim pravosuđem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić danas se javio u policijsku postaju u londonskom Kensingtonu nakon čega se dao u trk kako bi izbjegao novinarske ekipe.

Ivica Todorić danas se javio u policijsku postaju u londonskom Kensingtonu, nakon što ga je jučer sud pustio na slobodu.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Izlazeći iz zgrade policije u četvrti Kensington, Todorić je bježao od novinarskih ekipa te počeo trčati sporednim ulicama.

Reporter Nove TV Andrija Jarak u Dnevniku se uživo javio iz Londona te izvijestio kako se Todorić, kojem su određene mjere opreza, danas pojavio u policijskoj postaji u Kensingtonu.

„Todorić se javio u policijsku postaju, ispunio potrebne formulare i prijavio se policiji. Izašao je na stražnji ulaz i onda u punom trku bježao od novinarskih ekipa. Očito je dobio jezikovu juhu od svojih odvjetnika jer su mu zamjerili što se jučer obratio medijima nakon izlaska iz zgrade suda. Danas je na svaki način htio izbjeći kamere te je pobjegao sporednim uličicama. To nije meritum, nije problem što Ivica Todorić bježi od novinara, već što bježi pred hrvatskim pravosuđem. To je najvažnije u cijeloj priči i toga se treba držati, a ne kojim ulicama je pobjegao“, izvijestio je Jarak.

Živi u blizini policijske postaje

Kazao je kako Todorić trenutno živi u ulici 500 metara udaljenoj od policijske postaje.

„Njegovi britanski odvjetnici žalit će se na odluku da se putovnica oduzme i Todorićevoj supruzi Vesni. Nije poznato iz kojih je pobuda sud oduzeo putovnicu supruzi obzirom da se protiv nje ne vodi nikakav kazneni postupak. Doznajemo kako će se žaliti i na određenu visinu jamčevine od 100.000 funti. Julianeu Assangeu jamčevina je iznosila 25.000 funti. Čak ni ruskim tajkunima nikada nije bila određena tolika jamčevina“, izvijestio je Jarak.

Novinare jučer dočekao s osmijehom na licu

Podsjetimo, Todorić je jučer nakon što se predao policiji, u popodnevnim satima pušten na slobodu.

Određene su mu mjere opreza pa tako mora platiti 100.000 funti jamčevine, redovito se javljati u policiju, oduzeta mu je putovnica te određeno nošenje sigurnosne narukvice.

Jučer je nakon izlaska iz sudnice s osmijehom od uha do uha dočekao novinare i poručio kako je puštanje na slobodu "mala pobjeda" te da ćemo još imati priliki svašta čuti od njega.

Londonski sud odredio je kako će se sljedeće ročište održati 10. travnja sljedeće godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene