Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovisnici se krstili

'Nije mi žao što sam pogriješio. Oprostio sam sebi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi početak uvijek je moguć. Dvadeset bivših ovisnika, članova zajednice Cenacolo put iz pakla droge pronašlo je u vjeri. Biskup Marin Srakić dao im je sakramente krštenja, prve pričesti i krizme.

Radostan dan bio je u osječkoj crkvi Preslavna imena Marijina. Bivše ovisnike 'obasjalo je novo svjetlo'. Amir Šehić iz Travnika je krštenjem i službeno postao član katoličke crkve. 'Svako jutro molim. Tri godine. Došlo mi u glavu, zašto se ne bih krstio', rekao je Amir.

Pročitajte i ovo Dražen Kutleša Iz Katedrale Zagrebački nadbiskup Kutleša i njegova prva polnoćka, vjernicima uputio Božićnu čestitku Ilustracija odgovor na pitanja biskupa Vatikan: "Transseksualci mogu biti kršteni i biti krsni i vjenčani kumovi"

Članovi zajednice Cenacolo primili su sakramente prve pričesti, krizme i krštenja. A zajednica im je dala drugačiji pogled na život. 'U zajedici sam upoznao Krista, što je vjera, oprost, milost, davanje za druge', rekao je Boris Alibalić iz Tuzle.

'Oprostio sam sebi'

Peter Zubarek iz Slovačke ima samo 20 godina. U zajednici je dobio novu priliku. 'Nije mi žao što sam pogriješio. Oprostio sam sebi, a oprostili su mi i roditelji', rekao je Zubarek.

Svete im je sakramente podijelio biskup Srakić sretan jer su se bivši ovisnici pronašli put iz pakla droge. 'Društvo se malo boji takvog djelovanja. Ne zna kako da pristupi tome', pojasnio je nadbiskup đakovačko-osječki.

No, oni su naučili 'oprostiti. Pogledati oca u oči i reći, oprosti mi za sve', rekao je Mirza Šehić. Oni su put pronašli u vjeri. Sakramenti su im dali dodatnu snagu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene