Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nigerija: Odgođeno oslobađanje Jurice Ruića i petorice stranaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobađanje šest stranih talaca, među kojima je i Hrvat Jurica Ruić, a koje je prošli mjesec oteo glavni separatistički pokret Pokret za emancipaciju delte Nigera (MEND) u Nigeriji, odgođeno je iz logističkih razloga.

"Trebali su biti oslobođeni danas (u petak) ali smo tražili helikopter koji nam je odbijen. Sada razmatramo opcije", stoji u e-mailu koji je glasnogovornik MEND-a poslao agenciji France Presse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđena otmica hrvatskog radnika u Nigeriji Slika nije dostupna Jurica Ruić i kolege stigli u Rim

Početkom svibnja MEND je preuzeo odgovornost za otmicu šest stranaca - četiri Talijana, jednog Amerikanca i jednog Hrvata - s naftne platforme američke tvrtke Chevron u državi Bayelsa, te je najavio oslobađanje 30 svibnja ako budu zadovoljeni određeni uvjeti.

Oko 180 stranaca - uglavnom zaposlenici naftnih tvrtki u Nigeriji - otele su naoružane skupine u proteklih 18 mjeseci. Većina ih je oslobođena nakon nekoliko dana ili tjedana.

Istodobno se doznaje da su naoružani muškarci u petak oteli još tri stranca iz rezidencijalnog dijela indonezijske kemijske tvrtke Indorama u naftnom području Nigerije, objavio je šef policije u državi Rivers.

"Dogodio se napad na rezidencijalni dio Indorame, tri su osobe otete", kazao je Felix Ogbaudu. Za sada nije poznato čiji su državljani oteti stranci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene