Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Josipović zaratio s Čičkom

Josipović vs. Čičak: 'Nigdje i nikad nisam zagovarao tzv. treći entitet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović i Hrvatski helsinški odbor ušli su u svojevrstan 'sukob'.

Naime, predsjednik HHO-a, Ivan Zvonimir Čičak u priopćenju koje nam je poslao tvrdi kako je ostao iznenađen izjavama aktualnog predsjednika u sarajevskom listu 'Oslobođenje' od sredine ovog mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava o pismu HHO: M. Sanader su ugrožena ljudska prava Slika nije dostupna Mesić: Banac me optužuje bez da je provjerio istinitost navoda

Josipović je u tom listu 'začuđujuće ružnom retorikom optužio Ivu Banca' (koji je istom listu dao intervju dan ranije) 'za eklatantno miješanje u unutarnje poslove susjedne države, tvrdeći da je Bančevo protivljenje njegovim razgovorima s Dodikom i Tadićem zapravo etiketiranje koje se može shvatiti kao poziv na nove ratne sukobe', tvrde iz HHO-a.



To je zapravo bio odgovor Josipovića na Bančeve izjave kojima je dan prije 'upozorio da su zajedničke aktivnosti Josipovića i Tadića na neki način ponavljanje modela, kao u dogovorima Cvetković-Maček i Milošević-Tuđman'. Banac je rekao i da se Josipović zalaže za stvaranje trećeg teritorijalnog entiteta u BiH. Za Tadića je rekao da je 'još u velikosrpskoj brazdi', a za Josipovića da on 'naravno, nije Tuđman' već da je 'demokratski maneken'.

Na sve ove navode tijekom vikenda je reagirao i predsjednik Ivo Josipović koji kaže kako ne želi polemizirati o ovim izjavama koje se, po njemu, temelje na notornoj laži. 'Nigdje i nikad nisam zagovarao tzv. treći entitet', navedeno je u Josipovićevom priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene