Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagađa se o mogućim rješenjima

Erjavec: Tražimo konkretno rješenje, arbitraža isključena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon susreta hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem u Bruxsellesu, svi nagađaju o mogućim rješenjima pitanja Ljubljanske banke, a time i ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora.

Ministri detalje ne otkrivaju, no Erjavec naznačuje u kojem bi smjeru dogovor mogao ići. Kaže da Slovenija više ne traži način kako problem riješiti, nego konkretno rješenje. 'Razgovaramo o konkretnom rješenju. Dezinformacije su da se razgovara o načinu rješavanja problema. Oko načina smo se dogovarali po pitanju granice, kada smo se odlučili za arbitražni sud. Sada želimo do kraja mjeseca naći konkretno riešenje', rekao je Erjavec. Arbitraža je, dakle, isključena. O preostalim opcijama može se tek nagađati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Ljubljanskoj banci Milanović se nekoliko puta susreo s Janšom: Neće biti ni po našem, ni po njihovom Slika nije dostupna O dogovoru Pusić-Erjavec Janša: Hrvatska u EU naš je interes; Milanović: Ova priča nas je skupo koštala!

'Nama je u interesu da rješenje bude takvo da niti je nitko nikog prevario, niti nikog nadigrao te da i jedna i druga strana može politički prezentirati to u svojoj javnosti', kazala je Pusić.

>> 'Zadnja partija u diplomatskom pokeru oko Ljubljanske banke'

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec je kazao kako nije riječ o tome da će netko profitirati na račun drugoga. ' Riječ je o tome što je prihvatljivo rješenje za obje strane, a to će biti politička odluka', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene