Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Voškion ponovno bi mogao ubiti, zaključili su tako psihijatri na vještačenju u Vrapču te dodali da zbog toga mora biti liječen u strogo čuvanom prostoru. No, problem je što takvog mjesta u Hrvatskoj nema.


Od četiri forenzično-psihijatrijske institucije, najbliže tim uvjetima je Popovača. 

Vezani članci Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan Župan Žinić se smotao: "Načelnik stožera potvrdio mi je da se držao svih mjera. Je li nosio masku? Ne mogu potvrditi" Prosvjed zbog kompostane u Stružecu Smrad se i dalje širi, političari se njima loptaju, a oni imaju glavobolje i povraćaju: "Ja tu ne mogu živjeti, smrdi vam odjeća, ne možete jesti..."

Bolnica, u kojoj se već 20 godina liječe duševni bolesnici, nalazi se na kraju grada. 

Odjel psihijatrijske forenzike broji 200 pacijenata. Liječe se pod strogim uvjetima, a za kontakt s vanjskim svijetom osoblje im da mobilni telefon. 

Ovi bolesnici kada su počinili zločin nisu bili ubrojivi. Isto je i Damirom Voškionom, tvrde vještaci.

Preporuka Vrapča je da ga se mora liječiti na sigurnom mjestu jer je opasan za okolinu, no teško da će se takvo mjesto za njega pronaći u Popovači.

'U Hrvatskoj ne postoji sustav maksimalne sigurnosti i ne postoji takav odjel koji bi zadovoljio te standarde sigurnosti', izjavila je prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica bolnice u Popovači. 

Liječenje zatvorenika u Popovači u prosjeku traje tri do četiri godine. Strah od neuspjeha liječenja kad njihovi pacijenti iziđu van, često puta je i opravdan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju