Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NHS želi usuglašavanje sindikata za Poglavlje 19

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski sindikati otvorenim pismom pozvali su sve nacionalne sindikalne središnjice na dogovor uoči pregovora Hrvatske s EU o Poglavlju 19., a koje se odnosi na zapošljavanje i socijalnu politiku.

Pozivajući sindikate na nadilaženje međusobnih razlika, sučeljavanja i nesuglasica, NHS je istaknuo potrebu da u te razgovore uključe svoje najsposobnije i najkompetentnije ljude.

Pročitajte i ovo Ivana Kopčić, novinarka Nove TV i Nada Lovrić potpisivanje u ponedjeljak Završeni su pregovori Vlade i sindikata: Što to znači za javne i državne službenike, otkriva Dnevnik Nove TV Postignut dogovor Vlade i sindikata - 2 ništa od štrajka Prihvatili ponudu: Vlada i sindikati u ponedjeljak potpisuju povećanje osnovice plaća i drugih materijalnih prava

Na moguće pogreške oko tog pitanja nemamo pravo, a kad bi se suočilo sa njihovim posljedicama, ne bi nam ih oprostilo niti hrvatsko radništvo, ističu u NHS-u.

Poglavlje 19. traži od nas zajedništvo i ono je prvi u nizu ispita
zrelosti kojima će biti podvrgnute sindikalne središnjice i sindikati, ističe se u pismu.

Nakon tog poglavlja sindikate slični ispiti zrelosti očekuju i pri
najavljenim izmjenama Zakona o radu, donošenju Zakona o minimalnoj plaći, izmjenama Zakona o privatizaciji i donošenju Zakona o organiziranom radničkom dioničarstvu i drugim, za radnike važnim, pitanjima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene