Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio je

Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

Željko Lacković
Željko Lacković Foto: Damjan Tadic/Cropix
Lacković (NZ) bio je saborski zastupnik od 2016. do 2020., kao zamjena zastupnika Milana Bandića, a na jučerašnjim parlamentarnim izborima, u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16,71 posto glasova ponovno je ušao u Hrvatski sabor.

Nezavisni Željko Lacković, koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvojio saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati, nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.

Dodao je da će preferirati one kojima je prioritet rast standarda građana, a ne ideološka pitanja. No krajnji sud o tome hoće li biti pozicija ili opozicija donijet će pregovarački tim, rekao je.

Pročitajte i ovo Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe

Nije želio otkriti jesu li prema DP-u i njegovim partnerima već upućeni pozivi za sastavljanje nove vlade.

Upitan kome je osobno skloniji u pregovorima, HDZ-u ili SDP-u, Lacković je rekao da je "njegov stav prema SDP-u i HDZ-u ostao isti", dodavši da su to "potrošene politike koje očito još uvijek dominiraju kod birača".

Pročitajte i ovo Ilustracija izbori 2024 Strani mediji o izborima u Hrvatskoj: "Tanka pobjeda HDZ-a otvorit će razdoblje političke nestabilnosti"

Lacković je na jučerašnjim parlamentarnim izborima u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16,71 posto glasova, prema neslužbenim rezultatima, ponovno ušao u Sabor nakon mandata pauze. Prije toga Lacković (NZ) bio je saborski zastupnik od 2016. do 2020., kao zamjena zastupnika Milana Bandića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene