Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta im HDZ-a i SDP-a

Nezadovoljni uspješni biznismeni osnivaju stranku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnici su nezadovoljni Vladinom politikom u ekonomskoj krizi, ali i pasivnošću SDP-a, pa su odlučili okupiti ljude iz biznisa i osnovati stranku.

Tu informaciju je Jutarnjem listu danas potvrdilo nekoliko upućenih sugovornika koji su istaknuli da se zasad radi samo o ideji. Ako se realizira, to bi najvjerojatnije bilo krajem ili početkom ove godine. Među biznismenima koji su zainteresirani su navodno Ivica Mudrinić, Darko Marinac i Damir Kuštrak.

Pročitajte i ovo sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika Prosvjed protiv AfD-a u Njemačkoj - 2 Ekstremisti izazvali buru Proključalo u moćnoj europskoj zemlji, kancelar poslao upozorenje: "Moramo se suprotstaviti tim fanaticima"

Nova stranka, piše Jutarnji, ne bi okupljala samo poduzetnike nego bi bila otvorena i širem spektru građana. U fokusu bi joj, kažu naši izvori, ponajprije bili mlađi ljudi od 35 do 40 godina. Interes za takav politički angažman navodno pokazuju i pojedinici s estrade.

Iza ideje o osnivanju nove, 110. stranke u Hrvatskoj zasad navodno stoji od 10 do 15 poslodavaca, koji su nezadovoljni Vladinim potezima u borbi protiv krize, ali i ponašanjem sindikata. Nova stranka ne bi računala ni na predstojeće predsjedničke, ni na eventualne prijevremene parlamentarne izbore jer nema dovoljno vremena za pripremu. Ono što novu stranku zanima jesu redoviti parlamentarni izbori.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene