Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki New York Times objavio je veliku i atraktivnu reportažu o Dubrovniku ‘36 sati u Dubrovniku'.


 New York Times objavio je priču eminentnog američkog ‘travel’ novinara Charlyja Wildera, koji je ovoga ljeta boravio u Dubrovniku.

Reportaža ’36 sati u Dubrovniku' objavljena u New York Timesu, jednom od najčitanijih svjetskih novina, najbolja je pozivnica čitateljima za posjet i istraživanje destinacije.

‘Dubrovnik više nije najbolja čuvana tajna’ – opisuje autor članka svoje prve impresije o Dubrovniku te nastavlja: ‘Dubrovnik ljeti vrvi turistima, ali ako dođete u jesen shvatit ćete radi čega je toliko popularan. Premda je puno trgovina u Starom gradu namijenjeno gostima s kruzera u Gradu ćete pronaći i brojne jedinstvene iznimke’.

Vezani članci Dubrovnik (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Najteži dani u višestoljetnoj povijesti: Na današnji dan prije 28 godina počela je agresija na Dubrovnik i jug Hrvatske Kruzeri (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novom pristojbom do 14 milijuna kuna godišnje: Dubrovnik prvi uvodi naplatu za kruzere, a novac će ići za - ceste

>> VIDEO Abramovič na luksuznoj jahti stigao u Dubrovnik!

Autor zatim nastavlja reportažu prema satnici tijekom vikenda te untar 36 sati preporuča što sve raditi i vidjeti u Dubrovniku. Između ostalog preporuča vožnju žičarom, isprobavanje lokalnih vina i delicija, shopping mogućnosti, a ono što se nikako ne smije propustiti je i najljepši zalazak sunca u Dubrovniku – iz elegantnog Sunset bara Hotela Dubrovnik Palace iz kojeg se zrcali panorama crvenog odsjaja mora i elafitskog otočja.

Autor preporuča i posjet Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, te smještaj u luksuznim hotelima Excelsior i Bellevue grupacije Adriatic Luxury Hotels koja je postavila nove standarde u luksuznom hotelijerstvu Dubrovnika.

Ova reportaža koja je objavljena u jučerašnjem elektroničkom izdanju New York Times-a (koji ima preko 25 milijuna individualnih posjetitelja mjesečno) bit će objavljena i u tiskanom nedjeljnom izdanju New York Times-a s nakladom od 2 milijuna primjeraka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook