Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki New York Times objavio je veliku i atraktivnu reportažu o Dubrovniku ‘36 sati u Dubrovniku'.


 New York Times objavio je priču eminentnog američkog ‘travel’ novinara Charlyja Wildera, koji je ovoga ljeta boravio u Dubrovniku.

Reportaža ’36 sati u Dubrovniku' objavljena u New York Timesu, jednom od najčitanijih svjetskih novina, najbolja je pozivnica čitateljima za posjet i istraživanje destinacije.

‘Dubrovnik više nije najbolja čuvana tajna’ – opisuje autor članka svoje prve impresije o Dubrovniku te nastavlja: ‘Dubrovnik ljeti vrvi turistima, ali ako dođete u jesen shvatit ćete radi čega je toliko popularan. Premda je puno trgovina u Starom gradu namijenjeno gostima s kruzera u Gradu ćete pronaći i brojne jedinstvene iznimke’.

Vezani članci Dubrovačka jezgra (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Za njega govore da je biser Jadrana, zlatna je koka hrvatskog turizma, ali državu kao da nije briga za ono što mu se sada događa Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) ''Dubrovnik je nekada živio od turizma, onda se počelo živjeti isključivo za turizam, a sada se zbog turizma ne može normalno živjeti''

>> VIDEO Abramovič na luksuznoj jahti stigao u Dubrovnik!

Autor zatim nastavlja reportažu prema satnici tijekom vikenda te untar 36 sati preporuča što sve raditi i vidjeti u Dubrovniku. Između ostalog preporuča vožnju žičarom, isprobavanje lokalnih vina i delicija, shopping mogućnosti, a ono što se nikako ne smije propustiti je i najljepši zalazak sunca u Dubrovniku – iz elegantnog Sunset bara Hotela Dubrovnik Palace iz kojeg se zrcali panorama crvenog odsjaja mora i elafitskog otočja.

Autor preporuča i posjet Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, te smještaj u luksuznim hotelima Excelsior i Bellevue grupacije Adriatic Luxury Hotels koja je postavila nove standarde u luksuznom hotelijerstvu Dubrovnika.

Ova reportaža koja je objavljena u jučerašnjem elektroničkom izdanju New York Times-a (koji ima preko 25 milijuna individualnih posjetitelja mjesečno) bit će objavljena i u tiskanom nedjeljnom izdanju New York Times-a s nakladom od 2 milijuna primjeraka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook