Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdrav ljetu?

Nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije: Tuča na drniškom području, temperatura zraka u sat vremena pala 15 stupnjeva

Nevrijeme u Miljevcima (Foto: Screenshot/Dalmacija danas)
Nevrijeme u Miljevcima (Foto: Screenshot/Dalmacija danas) Screenshot/Dalmacija danas
Aktualno Galerija Nevrijeme u Miljevcima (Foto: Screenshot/Dalmacija danas) Nevrijeme u Miljevcima (Foto: Screenshot/Dalmacija danas) Foto: Screenshot/Dalmacija danas +0 Nevrijeme u Miljevcima (Foto: Dalmacija danas, Krešimir Bilušić) Galerija 1/2 >>
Snažno nevrijeme zahvatilo je dio Dalmacije. Tuča je padala na drniškom području, dok je temperatura zraka u sat vremena pala 15 stupnjeva.

Velike vrućine tijekom petka najviše su se osjetile u dolini Neretve, ali i u dijelovima Zagore. Primjerice, neke meteorološke postaje u dolini Neretve imale su temperature zraka do čak 38°C, a u zaobalju je ponegdje bilo do 36°C. Uz obalu i na otocima je bilo 30 do 35°C.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

U poslijepodnevnim satima došlo je do jačeg razvoja oblaka u nekim dijelovima Zagore, osobito od Dinare do šibenskog zaleđa, javlja Dalmacija Danas.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 16 sati nu Vinaliću kod Vrlike palo je 5 litara oborine po kvadratnom metru, a slijede Velika Duvjakuša Dinara 4 i Drniš s 2 litre po kvadratnom metru.

Jako nevrijeme s kišom, tučom, grmljavinom i vrlo jakim udarima vjetra zahvatilo je Miljevce. Temperatura zraka je u sat vremena pala za čak 15 stupnjeva, s 35 na samo 20°C. Jakih udara vjetra bilo je prolazno i u sjevernim predjelima Cetinske krajine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene