Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMJENA VREMENA

Stiže ciklona: Obilna kiša "potopila" Zadar, na splitskom području puše na udare olujno jugo

Obilna kiša pala na Zadar (Foto/Arhiva: Dino Stanin/PIXSELL)
Obilna kiša pala na Zadar (Foto/Arhiva: Dino Stanin/PIXSELL)
Obilne padaline sručile su se su Zadar. Palo je 53 litre kiše po kvadratnom metru. Jugo na splitskom području puše na udare do olujnih 72 km/h.

Već iza ponoći grmljavinski oblaci su se formirali nad zadarskim akvatorijem, a do 13 sati najviše kiše palo je upravo u Zadru. Naime, nad sjevernom Italijom se formira ciklona koja sve naglašenije djeluje na vrijeme u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta Slika nije dostupna VELIKA PROMJENA VIDEO Jako grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Upaljeni meteoalarmi, čini se da se opraštamo od ljeta

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Zadru su pale 53 litre kiše po kvadratnom metru. Od toga je glavnina pala između 6 i 7 sati ujutro kada je grad zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme, a neke prometnice su se zbog velike količine kiše u kratko vrijeme našle pod vodom.

Više od 20 mm oborine također je palo u Ražancu, Molatu, Starigradu Paklenici i na Dugom Otoku, piše Dalmacija danas.

Mokri kolnici

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, javlja HAK. Vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Sljedeći dani donijet će nam veću promjenu vremena. Kakva nas prognoza očekuje možete doznati udanašnjem Dnevniku Nove TV od 19:15.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene