Snažno nevrijeme pogodilo je u petak poslijepodne dijelove zemlje. Velike količine kiše pale su u Zadru i u Selinama gdje je bujica nosila sve pred sobom.

Galerija


Nevrijeme je u petak pogodilo dijelove zemlje, a obilne količine kiše pale su u sjevernoj Dalmaciji i južnoj Lici.

Vezani članci Potres, ilustracija Hercegovinu tresao potres od 3,5 stupnja po Richteru, a osjetio se i u Dalmaciji: "Kao da je bomba grunula" Nevrijeme zahvatilo zemlju U dijelove Hrvatske stigla velika promjena vremena: U Bujama obilna kiša s komadićima leda, u Zagorju tuča

Tako je mjerna postaja Opsenica kod Svetog Roka do 18 sati zabilježila 154 litara kiše po metru kvadratnom, postaja Seline-Mala Paklenica 153, a Starigrad Paklenica 151 litru kiše po metru kvadratnom, javlja stranica Pljusak.com. U Zadru je palo 70 litara kiše. Najviše kiše u središnjoj Dalmaciji palo je u, točnije 41 litra, dok se na jugu najviše izmjerilo u u Grudi – 58 litara po kvadratnom metru.

Velike količine kiše pale su u okolici Starigrada Paklenice i Nacionalnog parka Paklenica, piše portal Dalmacija danas. Veliku je štetu kiša napravila u Selinama gdje su bujice nosile sve pred sobom, zbog čega su vatrogasci imali pune ruke posla. Značajna šteta nastala je u kampu u Selinama zbog kamenja i mulja koje je nosila bujica. 

 
Posted by Seline, Croatia on Friday, June 5, 2020