Pijavica koja je u nedjelju, u kasnim poslijepodnevnim satima poharala Viroviticu i Pitomaču, odnijela je krov zgrade u kojoj su smješteni vatrogasci.


Ukoliko imate fotografije nevremena, možete ih poslati na moj.report@novatv.hr.

'Došlo je brzo, sve se treslo. Počelo je oko 18.25 i trajalo je nekoliko minuta', ispričali su zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe JVP Virovitica Anto Tutić i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Ivan Cmrečnjak, javlja Informativni centar Virovitica.

Vezani članci Jak vjetar dignuo krov dugoreške Vijećnice, vozač ga za dlaku izbjegao Stotinka sekunde dijelila ga od tragedije! Kamera snimila stravičan trenutak pada krova s dugoreške vijećnice, vozač za dlaku izbjegao golemi komad lima Jako nevrijeme s tučom uništilo krov Gradske vijećnice u Duga Resi - 2 Zbrajaju se posljedice snažnog nevremena: Na karlovačkom području letjeli krovovi, razbijeni automobili... U Istri vjetar obarao stabla, kiša poplavila prometnice

Virovitički vatrogasci, prema onome što se moglo vidjeti po mraku – najteže su stradali. Njima je pijavica koja je na trenutke udarala i više od 100 km/h odnijela krovište sa središnje zgrade.

>> VIDEO Ubojito nevrijeme napravilo kaos na sjeveru Europe

Osim toga, odvaljena su ulazna vrata i bačena na vatrogasno vozilo. Šeta na navedenom mjestu mjeri se u nekoliko stotina tisuća kuna.

U Gornjem Bazju drvo je palo preko ceste, u ulici Petra Krešimira drvo je palo na kuću. Drvo je srušeno i kod Centra za socijalni rad u Virovitici, kao i u Strossmayerovoj ulici. U Rogovcu je palo drvo preko ceste koje je pritom zakačilo žice od struje.

Pijavica koja je pogodila i Pitomaču, pogodila je benzinsku postaju i gotovo je 'raznijela'. Prilikom udara vjetra, oštećena su i dva osobna automobila i jedan kamion. Na sreću nije bilo ozlijeđenih, a benzinska postaja do daljnjega je zatvorena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook