Pijavica koja je u nedjelju, u kasnim poslijepodnevnim satima poharala Viroviticu i Pitomaču, odnijela je krov zgrade u kojoj su smješteni vatrogasci.


Ukoliko imate fotografije nevremena, možete ih poslati na moj.report@novatv.hr.

'Došlo je brzo, sve se treslo. Počelo je oko 18.25 i trajalo je nekoliko minuta', ispričali su zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe JVP Virovitica Anto Tutić i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Ivan Cmrečnjak, javlja Informativni centar Virovitica.

Vezani članci Vjetar podignuo u zrak čamac na Jarunu Snažan vjetar podigao u zrak čamac na Jarunu: "Pijavica usred bijela dana, sreća pa čamac nije nikoga ozlijedio" Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme diljem zemlje: Vjetar čupao stabla i prevrtao vozila, u Samoboru munja ozlijedila troje ljudi

Virovitički vatrogasci, prema onome što se moglo vidjeti po mraku – najteže su stradali. Njima je pijavica koja je na trenutke udarala i više od 100 km/h odnijela krovište sa središnje zgrade.

>> VIDEO Ubojito nevrijeme napravilo kaos na sjeveru Europe

Osim toga, odvaljena su ulazna vrata i bačena na vatrogasno vozilo. Šeta na navedenom mjestu mjeri se u nekoliko stotina tisuća kuna.

U Gornjem Bazju drvo je palo preko ceste, u ulici Petra Krešimira drvo je palo na kuću. Drvo je srušeno i kod Centra za socijalni rad u Virovitici, kao i u Strossmayerovoj ulici. U Rogovcu je palo drvo preko ceste koje je pritom zakačilo žice od struje.

Pijavica koja je pogodila i Pitomaču, pogodila je benzinsku postaju i gotovo je 'raznijela'. Prilikom udara vjetra, oštećena su i dva osobna automobila i jedan kamion. Na sreću nije bilo ozlijeđenih, a benzinska postaja do daljnjega je zatvorena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook