Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ušću rijeke Karašice

NEVJEROJATNA SNIMKA Ledena Drava doslovno odnijela kućicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izrazito niskih temperatura i pojave leda na Dunavu, Lučka kapetanija Vukovar odlučila je obustaviti plovidbu za sva plovila na području nadležnosti te kapetanije, sve do stvaranja uvjeta za sigurnu plovidbu.

Po riječima dežurnog službenika u Lučkoj kapetaniji Vukovar, zabrana plovidbe odnosi se na cijeli tok Dunava kroz Republiku Hrvatsku, od Batine do Iloka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Roditelji se žale Profesor vodio djecu usred zime na zaleđen Dunav Slika nije dostupna Akcija izvedena po prvi put HV eksplozivom probio plovni put na rijeci Dravi kod Osijeka

"Srbija je već proglasila zabranu plovidbom Dunavom kroz svoje područje, a mi smo to učinili u ponedjeljak u 12 sati", rečeno je Hini.

Razlog zabrane plovidbe je niski vodostaj Dunava te led koji je po procjeni vukovarske Lučke kapetanije, prekrio 30-ak posto površine te druge po veličini europske rijeke koja kroz Hrvatsku protječe u dužini od 188 kilometara.

Na Dravi, točnije na na ušću rijeke Karašice, kamere su snimile trenutak kada je ledena rijeka doslovce odnijela jednu kuću.

"Kućica sa ušća Karašice u Dravu ! Tko poznaje vlasnika neka mu javi! Mislim da se preziva Farkaš",objavila je Facebook stranica Udičarskog doma. (Hina/D.I.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene