Zabrinuti građani prijavili su sve policiji i Županijskom centru 112 koji su uzeli uzorke i poslali ih na analizu da vide o kakvoj tvari se radi. Stanovnici Zagreba zabrinuti su da se radi o namjerno postavljenom otrovu.

Galerija


Bijeli prah razasut po cijelom kvartu Prečko zabrinuo je stanovnike zapadnog dijela Zagreba, a javljaju se i stanovnici ostalih zagrebačkih kvartova koji su primijetili istu stvar.

Vezani članci Stacionar Arena I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti Jasnica Petrović Apsurdi pri pokušaju obnove Zagreba: "Naša zgrada na broju 15 ne postoji"

Nepoznata tvar, boje se stanovnici Prečkog, mogla bi biti otrov namijenjen trovanju pasa i kućnih ljubimaca, a mogao bi biti i opasan za djecu. Više zabrinutih građana zvalo je policiju pa je reagirao i gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Društvenim mrežama širi se i teorija da bi bijeli prah mogao biti oznaka trkačima koji su dan prije prošli rutom kroz Prečko, po nasipu, te oko Jaruna, gdje je primijećena najveća količina praha.

"Nadležne službe postupaju po prijavama građana koje je tijekom noći i današnjeg dana zaprimila Policijska uprava zagrebačka i Županijski centar 112. Riječ je"nepoznatoj bijeloj tvari" koja se pojavila na nekoliko lokacija u zapadnom dijelu Zagreba, a zbog koje su građani izrazili bojazan za svoje kućne ljubimce. Uzorci su izuzeti i poslani na analizu.

Kako bi se osigurala kvaliteta života građana Grada Zagreba i učinkovito funkcioniranje svih sudionika hitnih službi pozivamo građane da ostatke hrane i sitan kućanski otpad, uključujući i građevinski materijal odlažu na za to predviđena mjesta. Ovime se želi spriječiti neopravdano širenje panike među vlasnicima kućnih ljubimaca, a vlasnike pozivamo na pojačani nadzor kretanja ljubimaca na javnim površinama", odgovorili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.